Tyrkisk journalist: De forventer sikker sejr

Den tyrkiske freelance-journalist Irfan Kurtulhus tror, at de tyrkiske fans forventer en sikker sejr i Parken tirsdag aften

Galatasarays fans forventer en sikker sejr over FCK (Foto: Lars Poulsen)
Galatasarays fans forventer en sikker sejr over FCK (Foto: Lars Poulsen)

Hvad betyder det for Galatasaray, at holdet må undvære Wesley Sneijder?

Umiddelbart er det en stor svækkelse af Galatasaray. Vel har Mancini mange andre kvalitetsspillere, blandt andre Amrabat, til den position, men ingen af alternativerne har Wesley Sneijders skudstyrke fra distancen. Hollænderen meldes ude de næste to-tre uger, måske længere, og Galatasaray er naturligvis bekymrede ikke kun for, hvad hans fravær betyder for kampen mod FC København, men også længere hen i Champions League og også i den hjemlige liga.

Holdets førstemålmand er også ude – hvor god er tredjevalget, Eray, der formentlig skal stå i Parken?

Han er selvfølgelig et stort talent, men med sine blot 22 år er han også meget urutineret. Kampen mod FC København er blot hans fjerde officielle kamp nogensinde for Galatasaray, og ingen ved, hvad hans manglende erfaring gør for den samlede tyrkiske defensiv, hvor usikkerheden hos målmanden hurtigt kan forplante sig til forsvarerne og op igennem holdet.

FCK’erne påpeger, at det ikke var de store verdens-stjerner, men mere Galatasarays evner som hold, der var bemærkelsesværdigt i Istanbul – er det også den tyrkiske opfattelse af Galatasaray?

Både-og. Alle kender de store stjerner, der har spillet i større ligaer end den tyrkiske, men kollektivet begynder mere og mere at skinne igennem på holdet, og selv spillerne, der ikke nødvendigvis er faste i startopstillingen vil kunne komme ind og gøre en forskel. Det er også holdets helt store udfordring, hvis det vil mere end blot kvalificere sig til Champions League, og det er en af årsagerne til, at Roberto Mancini er blevet ansat som cheftræner. Han skal gøre dem taktisk endnu dygtigere som hold.

Efter den store klasse-forskel i Istanbul regner Galatasarays fans så med en nem kamp i Parken?

Det gør de helt sikkert. Før den første kamp regnede de med stor, dansk modstand, men da det så viste sig, at FC København ikke var så gode dernede, regner de nu med, at Galatasaray også vinder udekampen. De mere erfarne fodboldiagttagere ved godt, at det ikke er nemt at vinde over de danske mestre i Champions League, men mange fans forventer en sejr i København. Ikke nødvendigvis en storsejr, men sådan en sikker 2-0-sejr. Noget i den stil.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere