FCK i 3. division? Storklubber klar til at smadre CL-koncept

Nogle af Europas største klubber havde en Champions League med 48 deltagere indtil i tre divisioner på tapetet i foråret.

FC København fik klø i Madrid (4-0) og kan se frem til en tilværelse i 3. division i et nye Champions League-koncept (Foto: Lars Poulsen)
FC København fik klø i Madrid (4-0) og kan se frem til en tilværelse i 3. division i et nye Champions League-koncept (Foto: Lars Poulsen)

Med jævne mellemrum lufter Europas største klubber tanker om at skabe en form for lukket liga, hvor de kan tjene markant flere penge fra sponsorer og tv-aftaler, end de kan på den nuværende Champions League.

Og i foråret havde nogle af Europas største klubber tanker om en markant forandret Champions League, da de europæiske topklubber og UEFA skulle fastlægge turneringsstrukturerne i Champions League og Europa League for 2015 til 2018.

Ifølge Tipsbladets oplysninger overvejede flere af de største europæiske klubber, om man skulle skabe et Champions League i tre divisioner af 16 hold med op- og nedrykning mellem de tre lag.

Se også: Champions League hos Viasat til 2018Se også: UEFA uddeler racisme-straf til storhold

Storklubber som Manchester United, Bayern München og Real Madrid ville være sikret at begynde i den attraktive øverste liga, mens FC København og fremtidige danske mesterhold ville begynde i tredjebedste Champions League-række med mesterhold fra mindre ligaer som Tjekkiet og Rumænien og treere, firere og femmere fra de større ligaer i Europa.

Ideen blev ikke til noget i denne omgang, og i stedet vedtog klubberne og UEFA en struktur, hvor klubberne fra de store lande fra 2015 får ti ekstra hold direkte i Europa Leagues gruppespil. Men sulten efter flere store kampe og efter at erobre fans og sponsorer uden for Europa er rigtig stor blandt Europas førende klubhold.

- Jeg synes, at de store klubber skal passe på med, at de ikke kommer til at monopolisere det hele, siger Niels-Christian Holmstrøm, der er bestyrelsesmedlem i FC København og Danmarks mest erfarne medlem af den europæiske klubsammenslutning ECA, til Tipsbladet.

Se også: TV: Drømmekasser på stribe fra denne uge

I UEFA forholder man sig neutralt til, hvordan Champions League kan se ud fra 2018, hvor UEFA's nuværende samarbejdsaftale med Europas storklubber i ECA udløber.

- Turneringsstrukturen for 2015 til 2018 er fastlagt, lyder det i et skriftligt svar på Tipsbladets henvendelse om Champions Leagues fremtid og europæiske kampe uden for Europa.

Vi ser hele tiden på vores turneringsformater såvel som disses regler, og vi ser regelmæssigt på forskellige mulige turneringsformater for at se, om de vil være til gavn for turneringen og dens deltagere. Mulige ændringer i turneringsformater vil altid blive diskuteret med de vigtigste partnere og ville derfor blive diskuteret i vores Club Competitions Committee og Professional Football Strategy Council, før det bliver fremlagt for UEFA's eksekutivkomite, lyder det fra UEFA.

Se også: TV: Se årets fedeste Zlatan-målSe også: TV: Historiens værste forsøg på film?

Læs meget mere i dagens udgave af Tipsbladet, hvor Tipsbladet også ser nærmere på, hvilken rolle de mange udenlandske klubejere og store sponsorer i Europas største klubber spiller, hvorfor Europas storklubber også gerne vil spille betydende kampe uden for Europa, og hvordan storklubbernes Champions League med 48 hold i tre divisioner kunne fungere i praksis.

HUSK DU FÅR TIPSBLADET VED AT KØBE DAGENS UDGAVE AF EKSTRA BLADET

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere