TV: Værsgo FCK, effektive Real fik point

Kampen om andenpladsen er helt åben i FC Københavns gruppe

Gareth Bale scorede for første gang for Real Madrid i Champions League. (Foto: Antonio Calanni/AP)
Gareth Bale scorede for første gang for Real Madrid i Champions League. (Foto: Antonio Calanni/AP)

Set med FC Københavns øjne kunne tirsdagens Champions League-resultater ikke have flasket sig meget bedre.

Med uafgjort 2-2 i Torino mellem Juventus og Real Madrid er kampen om andenpladsen og den Europa League-givende tredjeplads helt åben. Real Madrid har således formentlig sikret sig førstepladsen i gruppen, når FC København får gæster fra den spanske hovedstad i gruppespillets sidste runde.

Bedre ville det naturligvis have været, hvis spanierne var kommet hjem med tre point, men trods fem minutters føring i anden halvleg stod der Juventus på store dele af kampen.

Hvert opgør er nu en finale, udtalte Juventus-angriberen Carlos Tevez før kampen, og italienerne havde da også hårdt brug for point efter deres uafgjorte resultater mod både FC København og Galatasaray. Udgangspunktet for Juventus var ganske friskt, de da lagde for dagen i en 4-3-3-opstilling med Claudio Marchisio, Fernando Llorente og Carlos Tevez helt i front.

Åbningen på kampen var rodet, og både Cristiano Ronaldo og Gareth Bale forsøgte sig med skud udefra i kampens første minutter, men som halvlegen skred frem overtog hjemmeholdet styring og chancer.

Pepe stod imidlertid for opgørets første store mulighed efter 17 minutter - bare i den forkerte ende.

Real Madrid-forsvareren var ved at dreje et skud fra Paul Pogba ind bag sin egen målmand, men Iker Casillas fik vist, at selv om han i denne sæson kun har stået i de forskellige cup-turneringer, så er det ikke reaktionsevnerne, som holder ham ude af startopstillingen.

Efter en lille halv time leverede spanieren endnu en pragtredning, da han på stregen med en lynrefleks med benet afværgede et hovedstød lige under mål fra Marchisio.

Frem mod pausen kogte det flere gange foran Real Madrids mål, og fem minutter før halvlegsfløjet kom for forløsningen så for italienerne. Real Madrids centerforsvarer Varane nedbragte Paul Pogba i straffesparksfeltet, og dommer Howard Webb pegede uden tøven på pletten.

Hvis nogen skulle være i tvivl om vigtigheden af opgøret for Juventus, behøvede man blot at kigge på italienernes anfører Gianluigi Buffon. Som Arturo Vidal løb til bolden vendte den erfarne keeper ryggen til, men det havde han nu ikke behøvet.

Vidal hamrede bolden usvigeligt sikkert op i nettaget til en fortjent føring på 1-0.

Real vendte på en tallerken
Anden halvleg var dog kun lige ved at komme i omdrejning, før Juventus' Martin Caceres lavede en kæmpeblunder af en tilbagelægning, som blev opfanget af Karim Benzema. Franskmanden sendte den videre til Cristiano Ronaldo, og i en-mod-en-situationer med keepere skal man have fat i Infostrada for at finde ud af, hvornår portugiseren sidst har misset. Også selv om keeperen er Buffon.

Dermed er undertøjsmodellen fra Madeira oppe på otte scoringer i fire Champions League-kampe. En tangering af AC Milan-legenden Filippo Inzaghis rekord fra 2002/03-sæsonen. Endda opnået i 28-årige Cristiano Ronaldos kamp nummer 100 i Champions League-sammenhæng.

Kort efter var Juventus ved at slå hurtigt comeback, men Pepe reddede på stregen forsøget fra Carlos Tevez, der derned stadig ikke har scoret i Champions League siden 2009, hvor han spillede for Manchester United.

I stedet fortsatte Real Madrid med at konvertere deres chancer.

Efter en times spil slap Cristiano Ronaldo i fri venstre side, spillede Gareth Bale fri i højre, som med et godt træk forbi Asamoah bragte sig i stand til at sende bolden ind Buffon til Real Madrid-føring på 2-1. Waliserens fjerde scoring i Real Madrid-trøjen og den første i Champions League for spanierne.

Se waliserens scoring herunder:

Se Bale hamre Juventus i knæ

Underholdningen var dog langt fra slut.

Martin Caceres kan formentlig sove noget bedre, da han gjorde sin fejlaflevering fra begyndelsen af halvlegen god igen. Med en god pasning ramte han Fernando Llorente lige i panden, som headede udligningen hjem til Juventus.

Det blev til flere chancer i begge ender, men især i de sidste minutter virkede Real Madrid var mere end tilfreds det uafgjorte resultat. Spanierne har stadig ikke vundet over Juventus i Torino siden 1961-62-sæsonen, men hvad gør det, når man efter fire kampe fører gruppe B suverænt.

For Juventus venter nu yderligere to finaler, som kan vise sig ikke at være nok. Efter tre uafgjorte resultater og et nederlag ligger de sidst i puljen.

1 af 2 Fernando Llorente udligner her til 2-2. (Foto: Antonio Calanni/AP)
2 af 2 Gareth Bale scorede for første gang for Real Madrid i Champions League. (Foto: Antonio Calanni/AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere