Parkens største fattigrøv er FCK's største chance

FCK’S GYLDNE CHANCE: Galatasarays førstemålmand er skadet - i stedet spiller en 22-årig reserve med en årsløn på blot 200.000 kr.

Tredjemålmanden Eray Iscan står for Galatasaray i aften. (Foto: Lars Poulsen)
Tredjemålmanden Eray Iscan står for Galatasaray i aften. (Foto: Lars Poulsen)

Det er en flok mangemillionærer, der gæster Parken, når FC København i aften tager imod Galatasaray i Champions League.

Didier Drogba, Felipe Melo og Burak Yilmaz oppebærer alle årslønninger over de 30 mio. kroner og også de skadede Wesley Sneijder og Fernando Muslera undgår sultedøden lige med det samme, da de tjener henholdsvis 35 mio. og 24 mio. kroner om året i den gigantiske Istanbul-klub.

Muslera, der gennem flere år har været fast inventar som bageste skanse på Uruguays landshold, afløses i aften af Galatasarays normale tredjevalg mellem stængerne, den blot 22-årige Eray Iscan, og så er det, at historien om de højt betalte stjerner i Galatasaray stopper brat. Eray tjener nemlig så lidt, at selv hotdog-sælgerne i Parken formentlig ville nedlægge arbejdet omgående, hvis de blev spist af med samme lønvilkår.

Se også: Ståle vrager CV's angrebsindkøb til Galatasaray-kamp

Ifølge Ekstra Bladets samarbejdspartnere på Istanbul-avisen Fanatik er Erays løn på blot 200.000 kroner – om året! Det er sådan nogenlunde, hvad en gennemsnitlig FCK’er har i månedsløn.

Ståle: Vores fordel
Også Wesley Sneijder, Hollands bedste spiller, da Oranje for tre år siden hentede sølv ved VM-slutrunden i Sydafrika, er ude af aftenens kamp, og det må alt andet lige være en gave til de danske mestre, vurderer også FCK-træner Ståle Solbakken.

– Med Sneijder ude har Galatasaray en matchvindertype mindre på banen, og det er selvfølgelig til vores fordel, vurderer nordmanden over for Ekstra Bladet.

Daglige iagttagere af Galatasaray vurderer dog, at keeper Musleras afbud er den klart største svækkelse af det tyrkiske hold. Den uruguayanske landsholdsmålmand er klasser bedre end andenmålmanden og yderligere niveauer over aftenens mand i Galatasaray-buret.

Se også: FCK-nordmand: Vi skal gøre som mod Juventus

Eray, der blot er noteret for tre officielle kampe i Galatasaray-trøjen, kan dog alligevel ende med at blive aftenens gladeste mand i Parken. I hans kontrakt er det nemlig indføjet, at han udover årslønnen på 200.000 kroner sikrer sig 8000 tyrkiske lira, hver gang han spiller en førsteholdskamp, og da dette beløb svarer til små 25.000 danske kroner, betyder det, at han i aften øger sin samlede årsindtægt ganske betragteligt.

Mancini: Jeg er ikke nervøs
Trods Erays ringe indtjening er Galatasaray-træner Roberto Mancini ikke det mindste nervøs ved at sende sin unge og urutinerede målmand i aktion i Europas fornemste klubturnering.

– Muslera (Galatasarays normale førstekeeper, der er tåskadet, red.) kunne måske have fået en indsprøjtning op til kampen mod FC København, men det ville være for risikabelt, fordi han så måske ville være ude af spillet i to-tre måneder, men jeg er ikke nervøs for at spille med Eray.

– Han kender sin position udmærket. Eray er ung og har ganske vist ikke spillet kampe i Champions League før, men jeg har sagt til ham, at det er en kamp som alle andre. Jeg har tillid til ham, og det har jeg også bedt de øvrige spillere om at have, siger Mancini om sin normale tredjemålmand.

Se også: Parken afspærres totalt før CL-brag

Eray har også fået moralsk opbakning fra Galatasarays målmandstræner Cláudio Taffarel. Den tidligere brasilianske landsholdsmålmand, der i år 2000 var med til at vinde UEFA Cup’en med Galatasaray netop i Parken efter finalesejr over Arsenal, har vist en dvd af den 13 år gamle UEFA Cup-finale til den urutinerede Eray.

– Det er sådan, du skal gøre det. Lige meget, hvad der sker, så bare undgå panikken, tag det roligt og nyd kampen som en stor oplevelse, har Taffarel forklaret til Eray, der så en anelse betuttet ud, da han ved 18-tiden i aftes trænede på det danske nationalstadion. Omgivet af sine berømte, hovedrige holdkammerater.

I aften vil omkring 35.000 FCK-sympatisører gøre deres for at hyle Eray ud af den. Han er en billig løsning, men ligner samtidig de danske mestres gyldne chance for at skabe det resultat, som dansk klubfodbold har brug for.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere