Arsenal fik grum hævn over Dortmund

Arsenal var på hælene i store dele af udekampen mod Dortmund. Alligevel lykkedes det dem at hive en smal 1-0-sejr hjem, hvilket sætter dem i en favorabel position i CL

Arsenal vandt en snæver 1-0 sejr på udebane mod Dortmund. (Foto: Frank Augstein)
Arsenal vandt en snæver 1-0 sejr på udebane mod Dortmund. (Foto: Frank Augstein)

Hvis man så de første 45 minutter i kampen mellem Dortmund og Arsenal på Signal Iduna Park, ville man være noget af en jubeloptimist, hvis man troede, at englænderne kunne tage sejren.

For i første halvleg var Arsenal helt væk og ikke mange troede på, at de kunne revanchere sidste rundes nederlag mod Dortmund i den omvendte kamp.

Men ikke desto mindre kom Arsenal stærkt tilbage efter pausen, og Ramsey kunne score kampens eneste mål efter en times spil

Første halvleg var mildest talt en ørkenvandring, men de få forsøg, der var, stod Dortmund for.

Subotic havde kampens første farlige afslutning. Et indlæg fra Marco Reus blev forlænget til Subotic, der headede snert forbi mål gæsternes mål.

Arsenal var sjældne gæster på modstandernes banehalvdel. Arsenals kreative kræfter havde svært ved at få deres pasningsspil til at fungere, men det skyldtes nok også, at Dortmund lagde et højt og aggressivt pres.

Se også: TV: Forfærdelig brøler af Schalke-keeper

Dortmunds pres udmøntede sig i en gigant chance efter 36 minutter. Lewandowski drev bolden frem og fik den prikket ind til Henrikh Mkhitaryan.

Armenieren kom alene med målmanden, men overplacerede den kæmpe chance.

Arsenal kunne være klart mest tilfredse med, at første halvleg var målløs.

Fra starten af anden halvleg var Dortmund stadig bedst, og kampen eksploderede i et hav af tyske chancer. Marco Reus testede først Wojciech Szczesny med et hovedstød, og kort efter bankede Blaszczykowski et fladt skud mod mål, som den polske målmand måtte hive en klasseredning op ad hatten for at afværge.

Se også: TV: Kæmpekiks kostede Porto sejren

Men som Dortmund så ud til at have mest styr på løjerne slog Arsenal til i den anden ende. Giroud, der havde været helt usynlig i kampen, headede en bold ned for fødderne af Aaron Ramsey, der bare skulle skubbe bolden det sidste stykke indover stregen til en meget ufortjent 1-0 føring.

Dortmunds pres fortsatte, men ind ville bolden ikke. Reus sparkede et stort hul i luften helt fri for mål.

Anden halvleg eksploderede i chancer og gode angreb, og målet var ligeledes med til at flytte momentum over på englændernes side.

Ramsey var tæt på at blive dobbelt målscorer og kort efter var Mertesacker millimeter for at komme først til et helt frit hovedstød tæt under mål.

Se også: Det store regnestykke: Sådan går FCK videre i CL

Den store tysker Mertesacker var livsfarlig i luften og var tæt at forlænge bolden i kassen igen fem minutter efter.

Dortmund faldt meget i niveau og skal være lykkelige for, at de ikke fik et straffespark imod sig. Målmand Wiedenfeller pløjede en sagesløs Ramsey ned i feltet, men dommerens fløjte var tavs.

Dortmund pressede på i slutfasen, men blev aldrig rigtig farlige. De kunne dog med lidt held have fået et straffespark i de døende minutter.

Men Arsenal kørte sejren hjem i en gruppe, der dog stadig er uhyre spændende

For i den anden kamp i gruppen slog favoritterne fra Napoli gruppens prügelknappe fra Marseille med 3-2. Men der var spænding om udfaldet, da franskmændene bød op til dans og også var foran i opgøret. Men sejren blev kørt hjem og Napoli er á point med Arsenal i toppen af gruppen. Dortmund halser tre point efter på en tredjeplads, mens Marseille er ubehjælpeligt sidst

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere