Det store regnestykke: Sådan går FCK videre i CL

FCK's Daniel Braaten bragte med sin herlige hælscoring københavnerne tættere på en 1/8-finale i Champions League. Se her, hvordan løverne kan gå videre

FC Københavns håb om Champions League-fodbold til foråret lever i bedste velgående efter gårsdagens 1-0-triumf over Galatasaray i Parken.

Resultatet var imponerende, ligesom måden det blev til på, da Daniel Braaten sikrede de tre point med sin spektakulære hælscoring.

Et mål, der i sidste ende kan være med til at sende danskerne videre til 1/8-finalerne i 'Mestrenes Liga'.FCK indtager tredjepladsen ligeledes med fire point for fire kampe, men københavnerne er dårligere indbyrdes med Galatasaray, hvor tyrkerne fører det regnskab med 3-2 i målscorer efter nederlaget i Istanbul på 3-1 og sejren i går i Parken på 1-0.

På fjerde og sidstepladsen i gruppe B har vi Juventus med tre point.

Den "næsten" sikre - FCK slutter på 10 point

Ståle og hans løver kan æde sig til 1/8-finalerne i Champions League med sejre i de to sidste kampe over Juventus på udebane og Real Madrid på hjemmebane samtidig med, at Galatasaray smider point i en af deres to sidste kampe.

På den måde vil FCK have 10 point i alt, mens Galatasaray kan stå tilbage med fire, fem, seks, syv eller otte point, alt efter om tyrkerne taber de sidste to, spiller to uafgjorte eller vinder én kamp op spiller en uafgjort.

Og da Juventus allerede er bagud på point, vil italienerne af gode grunde ikke kunne nå på omgangshøjde med de danske mestre.

Det er selvfølgelig et drømmescenarie og samtidig den nemmeste måde for FCK at sende sig selv videre på.

Se også: Internationale medier målløse over FCK

Den gode chance - FCK slutter på 8 point

Henter FCK et uafgjort resultat og en sejr i de to sidste kampe, vil holdet stå med gode kort på hånden i forhold til chancen for videre avancement.

Bliver det til remis mod Real Madrid, mens sejren hives i land mod Juventus, vil italienerne ikke kunne hente FCK.

For Galatasarays vedkommende vil det så kræve sejr over Juventus og et eller tre point på Bernabeu for at slutte over deres overmænd fra i går. Holdet kan også klare sig med uafgjort mod Juventus, såfremt tyrkerne så sejrer i Madrid.

Den tvivlsomme - FCK slutter på 7 point

Danskerne kan også 'nøjes' med en enkelt sejr - eventuelt hjemme over Real Madrid, der op til sidste kamp nok er gået videre som etter i puljen. Sker det, har københavnerne syv point i alt.

Skal det være nok til at sikre sig andenpladsen, må Galatasaray ikke vinde en af deres sidste to kampe i gruppen. I så fald overhaler de københavnerne grundet de to klubbers indbyrdes regnskab.

Se også: Se karaktererne: FCK viste international format

Samtidig kan Juventus også nå at overhale Ståle Solbakkens mandskab. Hvis holdet slår FCK hjemme og henter uafgjort eller sejr i Tyrkiet. Det vil give en pointotal på mindst syv, og da de samtidig vil være bedre end FCK indbyrdes, vil løverne trække det korteste strå.

Vinder FCK mod Juventus, vil danskerne derimod være sikker på at slutte over Contes tropper, men er i så fald afhængige af, at Real Madrid tager point mod Galatasaray på hjemmebane. Ellers vil tyrkerne fortsat have deres skæbne i egne hænder.

Den usandsylinge - FCK slutter på 6 point

Spiller FCK uafgjort mod Juventus og Real Madrid vil holdet slutte på seks point, og så ser det svært ud med hensyn til videre avancement.

Galatasaray vil i så fald slutte over københavnerne ved at spille mindst uafgjort i deres resterende kampe. Juventus vil også kunne overhale de danske mestre, hvis de præsterer at vinde deres sidste gruppekamp mod Galatasaray.

Se også: Skåle Solbakken satte Ekstra Bladet på plads

Den umulige - FCK slutter på 4 eller 5 point

Hvis FCK blot henter et enkelt point eller slet ikke får noget med hjem fra de resterende to kampe, vil det betyde et farvel til Champions League-fodbold til foråret.

Holdet fra den danske hovedstad vil i så fald være sikker på, at Galatasaray enten vil slutte foran dem, eller Juventus kommer fra baghjul.

FCK-Galatasaray: 1-0 : Se alt fra kampen i Parken Se alle højdepunkter fra sensationen i Parken

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere