Celtic-træner raser mod Ajax-fans

Ajax-tilskuerenes hærgen får nu Celtic-træner Neil Lennon til at råbe vagt i gevær. I Danmark har særligt Brøndby dårlige minder fra mødet med Ajax-supporterne

Neil Lennon er ikke ligefrem imponeret af Ajax-fansenes opførsel. (Foto: AP/Scott Heppell)
Neil Lennon er ikke ligefrem imponeret af Ajax-fansenes opførsel. (Foto: AP/Scott Heppell)

Selvom Ajax muligvis hører til i den pæne ende af romantiske og angrebsivrige fodboldmanskaber - både nu og historisk set - så har klubbens fans derimod oparbejdet et solidt rygte som nogle af de værste i Vesteuropa.

Det fik blandt andet flere Brøndby-fans at mærke for år tilbage, da de gæstede Amsterdam Arena, hvor Ajax-fans gik ind fra hver sin ende i et tog fyldt med fans fra Vestegnen og tæskede løs på dem.

Se også: Fodboldfans amok i vilde optøjer før Ajax-sejr

Sidst i oktober udspillede der sig et lignende scenario, da AC Milan mødte de hollandske mestre i Amsterdam, og rækken af ulykkelige voldsfremstød ender ikke her.

Således gæstede Ajax-fans også Glasgow i forbindelse med kampen mod Celtic 22. oktober, da Ajax tabte 2-1. Her reagerede flere fans undervejs med at rive sæder op og kaste dem mod hjemmeholdets fans. 

Se også: Ajax-spiller: Alt er muligt

Og synet af Celtic-fans gjorde ikke diverse Ajax-supportere mindre oprørt i denne uge, hvor flere blev anholdt efter sammenstød, især i det centrale Amsterdam. Dette får nu Celtic-træner Neil Lennon til at råbe vagt i gæver over for den fankultur, der hersker blandt de mest hardcore Ajax-tilskuere.

- Jeg er skuffet, men ikke overrasket, sagde Lennon på et pressemøde fredag eftermiddag. 

- Hvis man ser på, hvad der skete her i Celtic Park med Ajax-fans, der kastede stole mod tilskuerne. Jeg synes, der er en skidt kultur hos Ajax. Fans af Manchester United og Manchester City havde også problemer med Ajax-tilhængere. I de seneste år er det ikke begrænset til Celtic.

Se også: TV: Amok over Schönes drømmemål

Hidtil har urolighederne på og uden for stadion ikke ført til de store konsekvenser for Ajax, udover betaling af skaderne. UEFA har dog indledt en undersøgelse af et banner, som Ajax-tilhængere hængte op i forbindelse med Celtic-kampen. 

På banneret bag et af målene stod der 'Fenian Bastards'. Dette gælder i Skotland som en fornærmelse mod Celtic-tilhængere.

Dermed risikerer Ajax at måtte bøde for banneret, hvilket vil være anden gang på 12 måneder, at den slags sker for Ajax. I forrige udgave af Champions League fik Ajax en bøde på 10.000 euro for et banner mod Manchester City, der viste en sheik med en pose penge med en rød overstregning. 

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere