Ond dansk skæbne i stor Ajax-triumf

Nicolai Boilesen udgik med skade, da Ajax skabte overraskelsen, besejrede Barcelona og gjorde sig klar til skæbnekamp mod AC Milan

Det kunne være blevet den helt store danskeraften, men skæbnen var ond ved Nicolai Boilesen, da Ajax tirsdag aften overraskende besejrede Barcelona med 2-1 i Champions Leagues Gruppe H og gjorde sig klar til en skæbnekamp i sidste spillerunde mod AC Milan, der besejrede Celtic med 3-0 i Glasgow.

Danskeren udgik med en skade efter en halv times spil efter ellers at have spillet decideret fremragende, og det er usikkert, hvor alvorlig skaden er - om han kan være hurtigt tilbage eller igen skal igennem et længere skadesforløb.

Se Nicolai Boilesen blive nedlagt efter fornem dribletur her:Danskeren blev ramt på venstre baglår og måtte lade sig udskifte, og den første frygt er naturligvis, at han igen har pådraget en baglårsskade, der har holdt den uheldige dansker ude i knap halvanden sæson inden denne sæson - som han startede med at være tæt på en udlejning. I stedet er han blot blevet bedre og bedre, som tiden er gået.

Christian Poulsen blev sendt på banen i stedet, mens ellers fremragende Daley Blind blev dirigeret fra midtbanen ned på Boilesens backplads. Forinden var Ajax kommet foran 1-0, da 23-årige Thulani Serero med det første Champions League-mål af en sydafrikaner i otte år åbnede scoringen midt i første halvleg.

Lasse Schöne var kort efter tæt på et følge op med en ny scoring, og fire minutter før pausen var også Viktor fischer tæt på.

Se målene i Ajax' triumfMen kampen ændrede hurtigt karakter efter pausen, da en helt unødvendig fejl i Ajax-forsvaret kostede dyrt.

Den 22-årige højre back Ricardo van Rhijn spillede en forfærdelig bold bagud, som Neymar nåede at opfange og prikke forbi Joel Veltman, der nedlagde Barcelona-angriberen - med både rødt kort og Barcelona-straffespark til følge.

Xavi reducerede sikkert til 1-2 i sin 158. Europa Cup-kamp, og kort efter blev Lasse Schöne offer for en taktisk udskiftning til fordel for midterforsvareren Stefano Denswil, der skulle være med til at dæmme op for det forventede Barcelona-pres.

Og det pres udeblev da heller ikke, selvom holdet allerede var videre til ottendedelsfinalerne inden kampen og desuden var uden profiler som Messi, Alves, Alexis, Adriano, Valdes og Jordi Alba.

Bendtner bænket i ny Arsenal-sejr

Neymar havde hurtigt den første store mulighed, men Ajax fik samlet tropperne og forsvarede sig bravt mod det spanske storhold, der før kampen ikke havde tabt i 25 kampe siden CL-semifinalenederlaget mod Bayern München 1. maj.

Der var flere gange nerver på i den bageste kæde, men Ajax-skuden holdt stand tiden ud. Men der venter endnu en stor opgave, hvis holdet skal klare sig videre til ottendedelsfinalerne, for så skal AC Milan besejres på udebane i sidste runde ...

- Det føles ret godt. En stor aften! Vi har slået det bedste fodboldhold gennem de seneste år. Vi kan være stolte af første halvleg, hvor vi var dominerende. Så var vi lidt uheldige i starten af anden halvleg.

- Det er vores triumf. Vi pressede dem, og de sparkede mange bolde ud over sidelinjen. Det er atypisk Barcelona, men jeg tror, det er vores fortjeneste, lød det fra Lasse Schöne til TV3+ efter kampen.

[

Resultater fra dagens kampe i Champions League:

Gruppe E:
Basel-Chelsea 1-0 (0-0)
1-0 Mohamed Salah (87. minut)
Tilskuere: 23.000

Steaua Bukarest-Schalke 04 0-0
Tilskuere: 36.000

Gruppe F:
Arsenal-Marseille 2-0 (1-0)
1-0 Jack Wilshere (1. minut). 2-0 Jack Wilshere (65. minut)
Tilskuere: 58.000

Dortmund-Napoli 3-1 (1-0)
1-0 Marco Reus (10. minut/str.). 2-0 Jakub Blaszczykowski (60. minut). 2-1 Lorenzo Insigne (71. minut). 3-1 Pierre-Emerick Aubameyang (78. minut)
Tilskuere: 65.829.

Gruppe G:
Zenit Petersburg-Atl. Madrid 1-1 (0-0)
0-1 Adrian Lopez (53. minut). 1-1 Toby Alderweireld (74. minut/selvmål)
Tilskuere: 17.885

FC Porto-Austria Wien 1-1 (0-1)
0-1 Roman Kienast (11. minut). 1-1 Jackson Martinez (48. minut)
Tilskuere: 35.000.

Gruppe H:
Ajax-Barcelona 2-1 (2-0)
1-0 Thulani Serero (19. minut). 2-0 Danny Hoesen (42. minut). 2-1 Xavi (49. minut/str.)
Udvisning: Joël Veltman, Ajax (48.)
Tilskuere: 51.000

Celtic-Milan 0-3 (0-1)
0-1 Kaká (12. minut). 0-2 Cristian Zapata (49. minut). 0-3 Mario Balotelli (60. minut)
Tilskuere: 51.000

Fem hold har sikret sig adgang til ottendedelsfinalerne: Atletico Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester City og Chelsea.

]