Ståle før Juve-brag: Jeg er ikke bange

FCK går 'all in' i jagten på videre avancement i Champions League mod Pirlo, Pogba og de andre Juventus-stjerner, lover Ståle Solbakken

Ståle Solbakken i højt humør på dagens pressemøde i Torino. (Foto: AP/Daniele Badolato)
Ståle Solbakken i højt humør på dagens pressemøde i Torino. (Foto: AP/Daniele Badolato)

TORINO (Ekstra Bladet): I den hjemlige andedam er FC København uden sammeligning øverst i fødekæden.

Men der er i den grad dømt David mod Goliath - med de københavnske 'Løver' som miniputterne mod de italienske giganter - når den spinkle chance for videre avancement i Champions League skal jagtes mod mægtige Juventus.

Tallet 31 (antallet af italienske mesterskaber, red.) går igen overalt på Juventus Stadion, ligesom de tre guldstjerner over klubemblemet på den zebrastribede klubuniform også sender et signal, der ikke kan ignoreres. Her bor Italiens største fodboldklub.

Se også: Conte: Kampens betydning påvirker os ikke

Men selv den største kan ligge ned. Det ved italiernerne, der to gange har smidt CL-point i København.

Og det ved Ståle Solbakken, der har blæst flere kubikmeter mandsmod ind i sine spillere før onsdagens fodboldbrag. Det bliver der også brug for.

Spørg bare i FC Nordsjælland, der blev kørt rundt i manegen og tabte 0-4, da de gæstede Torino.

Se også: FCK-profil: Han er Juventus’ farligste våben

Det ved Solbakken naturligvis også, men nordmanden frygter ikke at lide samme skæbne som nordsjællænderne.

- Jeg er ikke bange, men det er da en mulighed mod et af de bedste hold i Europa. Vi er stadig under opbygning, men vi er klar til at give det et skud. Juventus er under pres, og det vil vi forsøge at udnytte. Men jeg har stor respekt for Juventus, understreger nordmanden, der udstrålede stor ro under tirsdagens pressemøde i kælderen på Juventus Stadion.

Han erkender, at CL-eventyret er gået over al forventing på et tidspunkt, hvor FCK ellers har haft rigeligt at gøre med at kæmpe sig op i den sjove ende af tabellen hjemme i Danmark.

Se også: FCK-stjerne kaster op i Torino

- Vi er tilfredse med at være med i kampen. Da gruppespillet gik i gang, lå vi vist sidst i ligaen, siger Solbakken og peger på, at 'Operation Genrejsning' i Superligaen har kostet ressourcer i Champions League.

- Vi skal mindst have et point for at blive toer i gruppen, men som jeg ser det, vil vi under alle omstændigheder være i live til den sidste kamp. Vores største bagdel er nok, at vi er bagud med forberedelserne på grund af de problemer, vi har haft i ligaen, siger han og fortsætter:

- Vi kan ikke spare spillere til Champions League, og vi kan ikke bruge så megen tid på forberedelserne. Men vi vil spille vores chance og være modige. Vi vil gøre alt for at holde os foran Juventus, lover FCK-træneren0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere