Politiet afviser indblanding i overfaldshistorie

Det danske politi har ikke udtalt sig til italienske medier. De ved ikke, om knivoverfaldet i Torino i onsdags var et rent dansk sammenstød, eller om det var italienske hooligans' værk

Det gik voldsomt for sig i Torino. (Privatfoto)
Det gik voldsomt for sig i Torino. (Privatfoto)

Forvirringen var her til morgen til at tage og føle på efter den episode i Torino i onsdags, hvor danske fans blev knivoverfaldet. Historien lød i første omgang på, at italienske ultras havde stormet en café og overfaldet en gruppe FC København-fans, men i går skrev avisen La Gazetta dello Sport så, at det var et sammenstød mellem danske fans.

Den udlægning skulle de angiveligt have fået bekræftet af dansk politi, men det stemmer ikke overens med virkeligheden. 

- Vi har ikke været aktører i at udtale os om noget som helst desangående. Det må stå for mediets egen regning. Det har vi absolut ingen aktier i, siger politikommissær John Lorentzen til tipsbladet.dk.

Han fortæller, at det slet ikke er det danske politis opgave at udtale sig om den slags. De er udelukkende til stede for at være behjælpelig i kontakten mellem danskere og det italienske politi.

- Vi har assisteret de danske fans, vi har assisteret de italienske myndigheder, vi har ikke noget kendskab til motivet eller årsagen eller eventuelle gerningsmænd omkring det overfald, der har fundet sted, siger kommissæren.

I ved heller ikke, om det er italienere eller danskere?

- Nej. Nej. 

Han fortæller, at politiet selvfølgelig har haft kontakt til ofrene og været forbindelsesled til de italienske myndigheder, men danskerne har ikke deltaget i efterforskningsarbejde eller på anden måde modtaget en anmeldelse fra de danske fodboldtilhængere.

- Vi har ingen jurisdiktion i Italien. Vi har ingen myndighed i udlandet, så det er til det lokale lands myndigheder, hvis man vil anmelde noget. Jeg kender ikke flere detaljer om den hændelse, siger John Lorentzen.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere