FCK-keeper vil hjælpe Zlatan i rekordjagt

Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic kæmper om rekorden for flest scorede mål i Champions League-gruppespillet

Johan Wiland måtte se Ronaldo score to gange på Santiago Bernabeu. Tirsdag aften får den svenske målmand en ny chance for at holde rent bur mod den portugisiske superangriber. (Polfoto)
Johan Wiland måtte se Ronaldo score to gange på Santiago Bernabeu. Tirsdag aften får den svenske målmand en ny chance for at holde rent bur mod den portugisiske superangriber. (Polfoto)

Tre mål mod Galatasaray i Istanbul. To mål mod FC København hjemme på Santiago Bernabeu. To mål mod Juventus på Santiago Bernabeu. Et mål mod Juventus i Torino.

Hvis man troede, Ronaldo på forhånd vil stille sig tilfreds med otte mål i efterårets Champions League-kampagne, så kan man nok godt tro om igen. For selvom Real Madrid har vundet gruppen og er klar til forårets knockout-fase i Champions League, så spiller den portugisiske superstjerne efter al sandsynlighed mod FC København i Parken tirsdag aften efter tre kampe på sidelinjen med karantæne og en mindre muskelskade.

Ronaldo har med sine otte mål i efteråret tangeret den rekord for antal mål i CL-gruppespillet, som Ruud Van Nistelrooy (Man United), Filippo Inzaghi (Milan), Hernan Crespo (Inter) og Zlatan Ibrahimovic (PSG) har en aktie i.

Se også: UEFA flytter FCK's træning

En svensk målmand står dog i vejen for en Ronaldo-rekord: Johan Wiland.

Hvor mange mål har du set Ronaldo score i efteråret?

- Puh. Det vil jeg nok ikke svare på. Jeg kan ikke, og jeg vil nok heller ikke, griner Wiland, der selv inkasserede to Ronaldo-mål i den første kamp mod Real Madrid, mens han fra bænken har kunnet se verdensklasseangriberen score fire gange over de to VM-playoff-kampe mellem Sverige og Portugal.

- Jeg har set nogle stykker. Han er god til at score mål, siger Wiland, der dog ikke tænker på hverken hævn eller revanche.

- At han har scoret så mange mål mod os svenskere er bare fordi, han er god. Man kan godt sige, at man vil forsøge at stoppe ham. Men jeg skal bare gå ud og gøre mit bedste og tro på, at jeg står min bedste kamp. Det andet kan jeg ikke tænke på.

Se også: Lars J.: Ronaldo får ikke mine underbukser at se

- Man må bare forsøge at holde ham væk fra mål. Det er svært nok. Det gælder om at stå rigtigt på banen. At forsøge at undgå, at de kommer i de situationer, hvor de er gode. Vi går det selvfølgelig igennem og snakker om, hvordan vi skal gøre. Men det er ikke så nemt, fordi de alle er så gode spillere. Men vi skal følge vores plan, og gør vi det, har vi måske en chance for at holde dem væk, siger Wiland.

Også Zlatan Ibrahimovic har i indeværende sæson scoret otte mål i CL-gruppespillet, inden PSG tirsdag møder Benfica på udebane i den sidste kamp. Johan Wiland kan dog ikke love, at han sikrer Zlatan rekorden ved at holde FCK-buret rent.

- Jeg håber på Zlatan. Jeg skal gøre mit bedste for at stoppe Ronaldo. Men Ronaldo har haft et fantastisk år. Vi kan spille godt, men det er ikke sikkert, det gør så meget, han scorer måske bare alligevel.

- Men jeg kan love, at jeg vil forsøge at sørge for, at Zlatan kan tage rekorden, lyder det fra FCK-keeperen.

Se også: Ståle: Vi har ikke trænet meget

0 kommentarer
Vis kommentarer