Jones matchvinder for United

Manchester United sikrede sig førstepladsen i Gruppe A med en snæver 1-0-sejr over Shakhtar Donetsk. Kampens eneste målscorer blev Phil Jones.  

Phil Jones blev matchvinder for Manchester United mod Shakhtar Donetsk (Foto: AP)
Phil Jones blev matchvinder for Manchester United mod Shakhtar Donetsk (Foto: AP)

I Premier League er Manchester United i resultatmæssig krise, men i Champions League går det bedre.

Således også i aften. Her vandt David Moyes' mandskab 1-0 over Shakhtar Donetsk hjemme på Old Trafford og spillede sig videre fra gruppespillet med en sikker førsteplads. Kampens eneste målscorer blev forsvarsspilleren Phil Jones. 

I første halvleg havde United dog taget formen fra Premier League med sig, og det blev ikke til mere end et par halve chancer.

Men havde Ashley Young været i bedre form, end tilfældet er lige for tiden, havde han krøllet bolden i mål få minutter før pausen, da han i venstre side blev spillet fri af Wayne Rooney og trykkede af på en halvåben mulighed. 

Se også: Disse 16 hold er videre i Champions League

De ukrainske gæster havde dog heller ikke meget at byde på inden pausen, men allerede få minutter inde i anden halvleg viste de bedre taktet. Rakitskiy knaldede bolden på overliggeren, efter at bolden faldt til forsvarsspilleren efter et hjørnespark. 

Forsøget var dog det tætteste Shakhtar kom på at score, og i stedet afgjorde Phil Jones kampen til hjemmeholdets fordel med 25 minutter igen.  

På en chance, der mindede om Rakitskiys forsøg på overliggeren, endte bolden for fødderne af Phil Jones efter et hjørnespark, og fra nært hold knaldede han bolden i mål til 1-0. 

Mere blev der ikke scoret på Old Trafford, og det betød, at Leverkusen dermed kunne nuppe gruppens andenplads fra Shakhtar, hvis blot de fik et enkelt point fra Real Sociedad. Men tyskerne fik mere end det. Leverkusen tog alle tre med en 1-0-sejr, som blev sikret via Ömer Topraks scoring kort efter pausen.

Se også: Fanraseri da FCK tabte til Madrid

I Gruppe C havde Paris Saint-Germain allerede sikret sig førstepladsen inden dagens kamp mod Benfica.

Alligevel var det noget overraskende portugiserne, der trak sig sejrrigt ud af det opgør. Edinson Cavani bragte planmæssigt PSG foran midt i første halvleg, men derefter sikrede mål fra Lima og Nicolas Gaitan, at Benfica tog sejren og dermed lagde maksimalt pres på Olympiakos i kampen om andenpladsen i gruppen. 

Men hjemme i Grækenland gjorde Olympiakos, hvad der var krævet af dem, da de slog Anderlecht med 3-1.

Javier Saviola lavede de to første mål mens Alejandro Dominguez afgjorde kampen i overtiden for hjemmeholdet, der går videre i Champions League på gruppens andenplads, fordi de er bedre i de indbyrdes opgør mod Benfica - de to hold sluttede nemlig med aftenens sejre begge på 10 point. 

0 kommentarer
Vis kommentarer