Ståles dom: Derfor får vi ikke flere point

- Men vi savner spillere, der i de store europæiske kampe kan skabe ubalance hos modstanderne, mener Ståle Solbakken

(Foto: Jan Sommer)
(Foto: Jan Sommer)

Fire point i seks gruppekampe mod Galatasaray, Juventus og Real Madrid rækker til en sidsteplads i gruppen, men det er godkendt i Ståle Solbakkens trænerbog.

FCK-træneren er overordnet tilfreds, når han gør status efter den sidste puljekamp mod Real Madrid.

- Jeg er rigtig tilfreds. Vi spillede én dårlig kamp – udekampen mod Galatasaray. I perioder i kampen mod Real Madrid møder vi overmagten, men jeg er alligevel stolt af drengene, fordi vi ved stillingen 0-2 faktisk havde to gode muligheder, siger Ståle Solbakken, der nu kan se tilbage på en hektisk afslutning på efteråret med seks kampe på blot 17 dage.

Se også: TV: Her gør Wiland Ronaldo til grinSe også: Se karaktererne: Bolaños var dårligst

På en aften, hvor Real Madrid var et par klasser over FC København, blev det et handicap, at FCK manglede typer som Nicolai Jørgensen og Danielo Braaten. To spillere, der har power og gennembrudskraft.

- Nicolai Jørgensen er en type, der kan skabe ubalance hos modstanderne. Måske pressede jeg ham på banen. Jeg tager den i hvert fald på min kappe, siger FCK-træneren om Nicolai Jørgensen. Han holdt kun syv minutter, så sprang fiberskaden i baglåret op på ny.

Se også: Wiland: Dårligt spark fra RonaldoSe også: Fanraseri da FCK tabte til Madrid

SE HØJDEPUNKTER FRA KAMPEN I TOPPEN AF ARTIKLEN

Hvis FCK skal løfte præstationerne i fremtiden, er Ståle Solbakken ikke i tvivl om, hvor han vil have forstærkninger.

- Vi savner spillere med kvalitet, som evner at skabe ubalance hos modstanderne. Mod Real Madrid havde vi kun to spillere på banen – Rurik Gislason og Igor Vetokele.

- Youssef Toutouh kan gøre det i Superligaen, men den går ikke på det her niveau. Måske kan han om to år, påpeger Ståle Solbakken.

Se også: Toutouh: Jeg frygter ikke nogenSe også: Ronaldo: Banen var forfærdelig

På baggrund af de to kampe mod Real Madrid er FCK-træneren ikke bleg for at udpege dem blandt favoritterne til Champions League-titlen.

- Jeg tror, Real Madrid kan vinde sammen med Bayern München.

- Bayern er en holdmaskine, mens Real Madrid har de bedste individualister. Og så har Real også ekstrem kontra styrke med spillere som Gareth Bale, Angel Di Maria og ikke mindst Cristiano Ronaldo, påpeger Ståle Solbakken, der kaldte den underkendte FCK-scoring for en korrekt beslutning.

0 kommentarer
Vis kommentarer