Mourinho til angreb på pressen: En skændsel

Portugiseren er meget oprevet over, at en nedsættende bemærkning om Eto’o, som var sagt uden for citat, blev båndet og distribueret

Mourinho ville sikkert ønske, at han kunne holde sin kæft med tilbagevirkende kraft. Men som det er på fodboldbanen, er et godt modangreb som bekendt et godt forsvar (Foto: AP)
Mourinho ville sikkert ønske, at han kunne holde sin kæft med tilbagevirkende kraft. Men som det er på fodboldbanen, er et godt modangreb som bekendt et godt forsvar (Foto: AP)

Forleden var det Zlatan Ibrahimovic, der gik til angreb på repræsentanter for pressen. I går kom turen til en anden karismatisk fodbold-skikkelse, José Mourinho.

Se også: Zlatan rasende over opdigtede citater

Portugiseren var således noget oprevet sit pressemøde forud for Chelseas møde med Galatasaray i Champions League.

- Bemærkningen er selvsagt ikke god. Det var ikke noget, jeg ville have sagt i en seriøs eller offentlig sammenhæng. Men den faldt under en sjov samtale med en, der ikke tilhører fodboldverdenen. Det er en skændsel, at nogen bånder sådan en samtale.

Se også: Mourinho gør grin med stjerneangriber

Bemærkningen, som faldt for over en uge siden i Schweiz, blev videreformidlet af fransk Canal Plus og gik siden medieverdenen rundt. Den lød som følger:

- Problemet for Chelsea er mangelen på en angriber. Jeg har Eto’o, men han er 32, måske 35 år. Jeg ved det ikke.

Mourinho benægter ikke, at ordene er faldet, men han er rasende over, at de slap ud.

- Jeg forsvarer ikke, hvad jeg har sagt. Jeg angriber noget, som jeg synes er fundamentalt i jeres branche, og den person viste præcis, hvem han er og hvad han ikke ved om sit job.

- Set fra min side, er bemærkningen selvsagt ikke god. Det var ikke noget, jeg ville have sagt i en seriøs eller offentlig sammenhæng i et interview. For det første, fordi jeg ikke laver sjov. For det andet, fordi der er managers, som virkelig forsvarer deres spillere, og jeg er selvsagt en af dem. For det tredje, fordi Samuel Eto'o er Samuel Eto'o.

Se også: Her er Mourinhos nye kæmpesviner

Eto'o har kun scorer otte mål i 27 kampe, siden han kom til Stamford Bridge i august, mens Fernando Torres og Demba Ba har nettet 11 gange til sammen i alle turneringer.

- Sammen med Eto'o havde jeg den bedste sæson i min karriere (i Inter, red.). Han er en af de få spillere, som har været hos mig i to forskellige klubber, og den slags gør en manager aldrig med mindre, han kan lide personen.

- Han har ingen grund til at være ked af det, for han sagde også selv for et par år siden: ’Mourinho er den eneste manager, jeg aldrig vil spille for’. Et par år senere spillede han for mig i Inter og nu spiller han for mig her. Der er ingen historie i det.

Se også: Wenger: Du er pinlig, Mourinho

Det var der så alligevel.

0 kommentarer
Vis kommentarer