AV Barca: Intet svar på lynscoring

Undertippede Atletico Madrid klar til semifinalerne i Champions League

Farvel og tobak (Foto: AP/Andres Kudacki)
Farvel og tobak (Foto: AP/Andres Kudacki)

Ganar, ganar y volver gana - vind, vind og vind igen - stod der på tribunerne på Vicente Calderon.

Den opskrift har Atletico Madrid fulgt hele sæsonen. De mange sejre har sendt hovedstadsklubben helt i top i den spanske Primera Division og her til aften var formidabelt fightende Atletico igen i vinderrollen, da de sendte landsmændene fra Barcelona helt ud i Champions League-mørket.

En 1-0-gevinst var alt rigeligt, og Atletico Madrid gør dermed storebror Real Madrid følgeskab i Champions Leagues semifinaler, og mon ikke hovedstaden griner deres røv i laser over Barcelonas bet...

Chokføringen efter blot fem minutter signeret Koke - der samtidig noterede sig for sin første scoring i CL, blev så sandelig et chok for Barca. I de første 20 minutter myrdede hovedstadsklubben nærmest efter behag deres modstandere, hvor de stribede gang på gang fandt hullerne i Barcelonas forsvar.

TV: Atletico i front på dobbeltchance

Reservemålmand Jose Pinto kunne i hele tre tilfælde takke træværket for, at 1-0-scoringen ikke blev udbygget, og et stor-rystet katalansk mandskab lignede boldmongoler i hjemmeholdets opvisning.

Et klogt spillende Madrid-hold stillede sig efterhånden længere tilbage på banen velvidende, at Barcelona skulle frem og lave mindst et mål for at have mulighed for avancement. De overlod derfor initiativ og spil til Barcelona, men trods kæmpe overvægt i spil blev det aldrig farligt før pausen for Blaugrana.

Den tendens fortsatte også efter pausen. Yderst klogt og hårdt arbejde var opskriften for Diego Simeones tropper, mens Barcelonas opskrift onsdag aften ikke bliver optaget i fodboldkogebogen over velsmagende taktikker.

Lionel Messi var Barcelonas dårligste mand, og den storskuffende argentiner var måske forklaringen på katalanernes exit. En usædvanligt doven Messi måtte nok en gang se i øjnene, at han ikke får det til at hænge sammen i opgør mod Atletico. Neymar var ene om at holde gang i Barcelonas offensiv

Neymar tryller - se de vilde driblinger her

Selvom Barcelona havde chancer til den vigtige udligning, så kunne det defensivt orienterede hjemmehold også lege med, og både Neymar og Gabi måtte se kæmpe chancer afværget af de to målmænd.

Selvom Atletico Madrids spil bestemt ikke altid var kønt, kan man kun blive imponeret af deres energi. Der blev knoklet på hver eneste meter af banen, hvor især den tidligere Barcelona-mand David Villa fik løbet solen sort i sin iver for overraskelsen.

Og helt fortjent blev Madrid-holdets kampiver belønnet. Barcelona fik ikke den påkrævede scoring, og hjemmeholdet fuldendte dermed overraskelsen.

Se også: TV: Chokmål vækkede Bayerns fodbolduhyre

Og så kan Atletico også glæde sig lidt over denne statistik:

I de sidste seks sæoner er CL-trofæet vundet af enten Barcelona eller af det hold, som har slået katalanerne ud af turneringen.

Der er lodtrækning til semifinalerne på fredag.

0 kommentarer
Vis kommentarer