TV: Chokmål vækkede Bayerns fodbolduhyre

I to minutter kunne Manchester United drømme om at levere endnu et mirakel mod Bayern München

Thomas Müller scorede til 2-1, og allerede her virkede Bayern Münchens semifinaleplads sikker. (Foto: Matthias Schrader/AP)
Thomas Müller scorede til 2-1, og allerede her virkede Bayern Münchens semifinaleplads sikker. (Foto: Matthias Schrader/AP)

Miraklernes tid var forbi i München, hvor Manchester United i to minutter havde Bayerns storfavoritter i tovene.

Det er svært ikke at tænke tilbage på Champions League-finalen i 1999, når man ser på Bayern München og Manchester United på samme fodboldbane.

Men her 15 år senere er magtforholdet rykket en smule - for at sige det mildt - og United fik ikke lov til at levere endnu en sensation.

David Moyes anlagde på udebane samme taktik, som i 1-1-kampen hjemme på Old Trafford: Total pindsvin i en lidt hurtigere udgave, da Chris Smalling stod ved siden af Rio Ferdinand i forsvaret.

Problemet var bare, at Manchester United skulle score for at gå videre, og spil fremad banen var de ikke videre leveringsdygtige i.

Hjemmeholdet kunne i udgangspunktet tillade sig at brænde chance på chance. I første halvleg havde de 69 procent af spillet, producerede 13 chancer - hovedsageligt med Arjen Robben som afslutter - uden at blive farlig.

Der skulle et chokmål fra Patrice Evra til at slippe Bayerns målsmaksine løs. Franskmanden har ikke ramt en bold så rent ret mange gange i sine otte år i Manchester United, som det projektil han 12 minutter inde i anden halvleg kanonerede lige op i trekanten.

Se Evras tordendrøn:

TV: Evras tordendrøn sender Man Utd i drømmeland

I blot to minutter fik lov Manchester United lov til at drømme. Taktiske omstillinger var der ikke behov for, da de umuligt kunne pakke sig endnu mere, end tilfældet allerede var.

Mario Götze slog et perfekt indlæg ind i panden på Mandzukic, og så var den realistiske drøm pludselig forlænget spilletid.

Se Bayerns hurtige svar:

<i>TV: Bayern svarer igen efter 70 sek</i>

Fuldt fortjent efter spil og chancer bragte Thomas Müller hjemmeholdet i front otte minutter senere, og et kvarter før tid slukkede Arjen Robben alt håb for gæsterne med en pragtscoring.

Se også: AV Barca: Intet svar på lynscoring

På et andet parameter var Bayern München og tysk fodbold sine engelske gæster overlegne - uagtet resultatet på banen. Selv på tv kunne man i alle 90 minutter høre en opbakning fra tilskuerne, som det efterhånden er mange år siden Premier League kunne bryste dig af. Her har fodboldturister og høje billetpriser for lang tid siden presset dem, der skaber stemningen ud af stadion.

Bayern München er sikkert videre til Champions Leagues semifinaler, og det tyske mesterhold ligner en seriøs bejler til at blive turneringens første hold til at forsvare sin titel.

0 kommentarer
Vis kommentarer