TV: Mourinho leverede grimt mirakel

Kønt var det ikke, men Chelsea er videre til semifinalen i Champions League

José Mourinho spurtede ned til sine spillere for at deltage i jublen efter målet til 2-0. (Foto: Matt Dunham/AP)
José Mourinho spurtede ned til sine spillere for at deltage i jublen efter målet til 2-0. (Foto: Matt Dunham/AP)

Demba Ba blev den store helt, da han med noget, der kandiderer til titlen som verdens grimmeste afslutning, sendte Chelsea i semifinalen af Champions League og sikrede, at Chelsea-manager José Mourinho bevarer sin legendariske status i Champions League.

Der resterede bare tre minutter af kampen, da den senegalesiske angriber kastede sig frem til en halvkikset afslutning fra Fernando Torres og skovlede bolden op i nettaget til 2-0. Et mål, der sendte Stamford Bridge i ekstase.

Her bringer Demba Ba Stamford Bridge i ekstase:

Her bringer Demba Ba Chelsea i ekstase

Efter en nervøs start tippede kampen over til Chelseas fordel, netop som de mistede deres absolutte stjerne.

Det belgiske fintemonster Eden Hazard måtte allerede efter 17 minutter trækkes ud af kampen med det der lignede en forstrækning i låret.

Paris Saint-Germain havde fuldstændig kontrolleret begivenhederne ud fra en gameplan, der meget markant gik efter at kvæle Eden Hazards forsøg på at skabe noget over venstrekanten. Det var ikke usædvanligt at se se helt op til tre af de hvidklædte gæster omkring Hazard, når han havde bolden.

Det havde gjort Chelseas opspil langsomt og uopfindsomt. Det ændrede sig med introduktionen af tyske Andrea Schürrle, der for en sjælden gangs skyld fik muligheden for at regere i den venstreside, som normalt er favoritten - og han var sammen med den fremragende Oscar skyld i at Chelsea tog kontrollen.

Se også: Tæt på sensationen: Dortmund brændte chancerne

Udskiftningen skabte forvirring hos PSG, der havde svært ved at indstille på det reformerede Chelsea-mandskab. Et giftigt frispark fra Frank Lampard var tæt på at give Chelsea føringen. Men det logiske åbningsmål til englænderne lå lige om hjørnet, og det kom da David Luiz lidt tilfældigt nærmest fik tæmmet bolden med ryggen, så den faldt ned foran Schürrle, som udplacerede PSG-keeper Salvatore Sirigu til 1-0.

Se Schürrle tænde håbet for Chelsea:

Her tænder Schürrle håbet for Chelsea

PSG-spillerne virkede i lange sekvenser som om de var tilfredse med at trille bolden rundet, mens Chelsea var langt bedre til at få afsluttet sine angreb kvalificeret. Og skudiveren skulle have sendt Chelsea på semifinalekurs allerede i starten af anden halvleg. Først bragede Andrea Schürrle et skud fra 15 meter mod overliggeren og kort efter var det Oscar, der ramte tværribben med et frispark.

Fernando Torres er det seneste, dyre flop som angriber i Chelsea-trøjen (Foto: AP) Sport og Spil Stamford Bridge: Angribernes kirkegård

1 af 3 Demba Ba scorede kort før tid et yderst vigtigt kluddemål. (Foto: Kirsty Wigglesworth/AP)
2 af 3 Chelseas spillere jubler efter Andrea Schürrle har bragt hjemmeholdet foran 1-0. (Foto: Matt Dunham/AP)
3 af 3 José Mourinho spurtede ned til sine spillere for at deltage i jublen efter målet til 2-0. (Foto: Matt Dunham/AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer