UEFA: Courtois-aftale i strid med reglerne

Chelsea må ikke bestemme, om Atletico Madrid kan bruge Thibaut Courtois i en eventuel indbyrdes kamp. Det fastslår UEFA på sin hjemmeside

Thibaut Courtois (Foto: AP)
Thibaut Courtois (Foto: AP)

Atletico Madrids belgiske målmand Thibaut Courtois har været genstand for stor opmærksomhed, siden onsdag, hvor både Atletico Madrid og Chelsea spillede sig videre i Champions League. For skulle Atletico Madrid og Chelsea komme til at tørne sammen i denne sæsons udgave af mesterligaen, kan målmanden komme i klemme. Courtois er udlejet fra Chelsea til Atletico Madrid i denne sæson, men Chelsea har en klausul i aftalen, der betyder, at Atletico skal betale den engelske klub tre millioner euro for at bruge den keeperen i indbyrdes kampe.

Nu skrider UEFA imidlertid ind i sagen, for det europæiske fodboldforbund har således slået fast i et statement, at en sådan aftale er i strid med reglerne.

- Både Champions League og UEFA's disciplinære regulativer indeholder klare bestemmelser, som strengt forbyder enhver klub at udøve eller forsøge at udøve nogen som helst indflydelse på, om en spiller må eller ikke må spille for en anden klub i en kamp, lyder det således fra UEFA i en meddelelse på klubbens hjemmeside.

Se også: Koster 45 millioner at bruge målmand i CL-semi

Skulle Atletico Madrid og Chelsea komme til at møde hinanden i Champions League, vil det få konsekvenser, hvis den engelske klub kræver penge for at lade spanierne benytte Courtois.

- Ethvert forsøg på at håndhæve en sådan bestemmelse være en klar overtrædelse af reglerne og vil derfor blive straffet i overensstemmelse hermed, skriver UEFA.

0 kommentarer
Vis kommentarer