Dansk Bayern-talent ramt af tragedie

Pierre Emile Højbjerg skulle have været med i Bayern-truppen til kampen i Madrid i aften, men måtte i stedet rejse hjem til København

Foto: DPA
Foto: DPA

Pierre Emile Højbjerg skulle være rejst med Bayern München til Madrid som en del af truppen før aftenens semifinale i Champions League mod Real Madrid.

Men den danske teenager måtte i stedet haste hjem til København, hvor hans far er død af kræft i maven.

Det bekræfter Pierre Emile Højbjerg på sin Facebook-profil, hvor han skriver:

'Her til morgen tirsdag den 22. april kl. 11.00 sov min far ind. Han kæmpede en umulig kamp imod kræften. Men han kæmpede og gav ikke op på et eneste tidspunkt. Jeg er stolt af dig papa'.

Videre skriver Pierre Emile:

'Min far er en mand med karakter og attitude, i hans verden var der ikke noget der hed 'at give op', viljen og lysten til at leve holdt ham i live. Det har han givet videre til mig, og det er noget jeg vil have i mit blod resten af mit liv. Kære venner, hold fat i hinanden og nyd hinanden. Man ved ikke altid, hvor stærkt det går i den her verden. R.I.P papa. Du var en fighter', skriver Pierre Emile Højbjerg.

Se også: Guardiola græd over kræftsyg dansker

Det er kun få måneder siden, at Pierre Emile Højbjerg i forbindelse med kåringen som 'Årets Talent' fortalte, hvordan Bayern Münchens daværende præsident, Uli Hoeness, tog sig af den unge dansker, da faderen - Christian Højbjerg - fik den grufulde diagnose i august sidste år.

- Jeg var fortvivlet. Ulykkelig. Jeg gik over i klubben, og så begyndte jeg bare at græde. Jeg var helt færdig. Uli Hoeness (daværende præsident) samlede mig op. Han gik straks i gang med at hjælpe mig. Han kontaktede de dygtigste læger i Tyskland, fik min far herned, hvor de gik i gang med at behandle ham med det samme, forklarede Pierre Emile Højbjerg dengang.

De tyske læger mente dengang, der var en fair chance for at få bugt med den ondskabsfulde sygdom.

- Det er fantastisk. Det siger en del om den her klub, at de er der for mig og min familie, sagde Højbjerg dengang til Spillerforeningens hjemmeside.

Se også: Højbjerg brød sammen: Bayern-boss reddede kræftsyg far

Pep Guardiola var også svært berørt af situationen og græd sammen med sin unge danske spiller.

- Jeg kom til træning på anlægget og græd og græd. Jeg sagde: Min far kan dø. Jeg er 18 år gammel, jeg er her, jeg er skadet, og jeg er alene. Hvad skal jeg gøre, forklarede Pierre-Emile Højbjerg dengang til tyske medier.

Guardiola sagde ifølge sport1.de:

- Du skal støtte de mennesker, der står dig nær, også selv om dit arbejde kommer til at lide under det.

- Han sagde, at han og klubben altid vil være der for mig, forklarede Pierre-Emile Højbjerg.

0 kommentarer
Vis kommentarer