Guardiolas tyske tiki-taka er under pres

Josep Guardiola er presset fra flere sider inden returkampen mod Real Madrid i Champions Leagues semifinale

Josep Guardiola. (Foto: AP)
Josep Guardiola. (Foto: AP)

Under ledelse af Josep Guardiola har Bayern München fortsat chancen for at gentage sidste sæsons bedrift med at vinde både Bundesligaen, den tyske pokalturnering og Champions League.

Men den spanske mestertræner er under gevaldigt pres inden tirsdagens returkamp i Champions League-semifinalen mod Real Madrid, som fører 1-0 fra det første opgør.

Bayerns taktik med at have bolden klart mest under kampene er ved at blive upopulær blandt iagttagere - en af dem er Bayerns ærespræsident Franz Beckenbauer.

- At have bolden mest betyder ikke noget som helst, når din modstander skaber de bedste målchancer. Vi er heldige med, at Real Madrid kun scorede det ene mål, sagde Beckenbauer efter den første kamp i Madrid.

Bayern havde bolden i 64 procent af tiden i Madrid, hvor hjemmeholdet til gengæld var giftige på kontra.

Total tiltro til holdet
Foruden Beckenbauer er de tyske medier også ved at vende sig mod Guardiolas tyske tiki-taka-spillestil, der finder inspiration fra FC Barcelona - Guardiolas tidligere klub.

"Tandløst" og "monotont" lød det blandt andet fra en række medier efter kampen i Madrid. Og det var ord, som Bayern-mandskabet fik med på vejen, selvom tyskerne på papiret skabte flere chancer end Real Madrid.

Så det er bestemt ikke nemt at være Guardiola, der for længst har ført Bayern til et suverænt tysk mesterskab. Guardiola tager det hele med ro.

- Jeg har total tiltro til mit hold, og jeg håber, at vi står sammen og klarer os videre, lyder det fra spanieren.

Optakten var fin med lørdagens 5-2-sejr over Werder Bremen, og Bayerns tyske landsholdsangriber Thomas Müller opfordrer til, at kritikken ophører, og at tyskerne støtter hinanden.

Brug for støtte alle steder fra
- Det, som tæller, er tirsdagens kamp. Vi har brug for støtte fra alle sider. Fra alle, som er tilknyttet klubben, men også fra mediernes side, siger Müller.

Real Madrid kommer til München med en 4-0-sejr over Osasuna i bagagen. I storsejren var superstjernen Cristiano Ronaldo flyvende. Portugiseren, der på det seneste har døjet med skader, scorede to flotte mål fra distancen.

Mens Bayern går efter at komme i finalen for tredje år i træk, så skal Real Madrid helt tilbage til 2002 for at finde klubbens seneste finaleplads.

I de seneste tre sæsoner er det blevet til exit i semifinalen, og det gør ondt, siger klubbens forsvarsstjerne Sergio Ramos.

- Det er min drøm at spille Champions League-finalen. Jeg har været i klubben siden 2005, men har det stadig til gode. Jeg har vundet næsten alt i min karriere, men denne titel mangler, siger Ramos.

0 kommentarer
Vis kommentarer