Dansk topdommer stopper efter City-ballade

Danmarks internationalt højest rangerede dommer indstiller sin karriere på de udenlandske fodboldbaner

Peter Rasmussen kom i City-spillernes søgelys i efterårets Champions League. (Foto: AP)
Peter Rasmussen kom i City-spillernes søgelys i efterårets Champions League. (Foto: AP)

Den danske topdommer Peter Rasmussen har valgt at indstille sin karriere som international dommer med omgående virkning.

Karrierestoppet har han overvejet længe, men da blandt andre Manchester City-manager Roberto Mancini eksploderede efter 2-2-kampen mod Ajax i Champions League i november, traf han den endelige beslutning.

- Det er en tanke, jeg har haft i over et år, så den er velovervejet, og den har intet andet med City-kampen at gøre, end at den kamp måske bare var dråben, der fik bægeret til at flyde over, siger Peter Rasmussen til dbu.dk.

Læs også:

Se også: City-fans fortsætter tilsvining af dansk dommer

Det var særligt to episoder i kampens afslutning, der medførte stærke reaktioner fra hjemmeholdets spillere og trænere mod den danske dommer, ligesom han også har modtaget hundredvis af opkald fra rasende fans.

Peter Rasmussen valgte at annullere et mål for offside, ligesom han afviste at dømme straffespark til Mario Balotelli. Dermed sluttede kampen, som City skulle vinde, 2-2.

Efterfølgende valgte Peter Rasmussen at holde en pause fra dommergerningen indtil vinterpausen, og nu har han altså sagt fuldstændig stop for det internationale arbejde.

- Jeg føler ikke længere, jeg har overskuddet til at passe et fuldtidsjob, familien og dømme på topplan internationalt med de store krav, der bliver stillet. Det kræver for meget for mig mentalt, og det tager rigtig meget tid.

Læs også:

Se også: Rasmussen efter drama: Det er aldrig sjovt

- Jeg har kæmpet i mange år for at leve op til de krav, der stilles fra Uefa og Fifa, samtidig med, at jeg har passet job og små børn. Jeg er meget glad og stolt over de resultater, jeg har nået internationalt, siger han.

Peter Rasmussens internationale karriere startede i 2006, da han blev udnævnt som FIFA-dommer og nåede at dømme over 45 internationale kampe i forskellige turneringer.

Han har imidlertid valgt at fortsætte med at dømme kampe i Superligaen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere