Undskylder for løgn-historie om vanvidsliga

Den engelske avis The Times undskylder i mandagens avis for, at de hoppede på en historie om en helt uhørt liga sponsoreret af rigmænd fra Qatar

Dream Football League som løgnen blev præsenteret med billede (foto: Privat)
Dream Football League som løgnen blev præsenteret med billede (foto: Privat)

Den engelske avis The Times havde sidste onsdag en historie, der var lidt for god til at være sand. Og det viste den sig således også at være.

Her bragte de historien om en vanvidsliga med verdens bedste klubhold, der skal afholdes hvert andet år i og omkring Qatar. Med enorme pengesummer skulle klubber som Manchester United, Barcelona, Paris Saint-German osv. spille med i 'Dream Football League'. Her på ekstrabladet.dk omtalte vi også ligaen.

Men som vi også skrev senere på dagen, så var historien opstået i en fransk satirisk avis, der bare havde fundet på det som en sjov idé. Det fik Oliver Kay, journalisten bag historien i The Times, til at gå ud forsvare historien og sine kilder. Læs mere om det her. Også avisen gik ud og forsvarede sig, men samtidig indledte man en intern undersøgelse af historien, der endte med at vise, at man ikke havde ret.

Mandag må The Times så bringe en lang undskyldning for deres bommert ( du kan læse undskyldningen her - dog på et betalingssite). De undskylder sig med, at kilden bag historien havde opbygget et tæt og troværdigt samarbejde over en længere periode med journalisten, hvilket endda havde kastet flere sande historier af sig.

Derudover var der ingen i fodboldmiljøet, som gik ud og direkte afviste, at historien rent faktisk kunne være sand. Som ekstrabladet.dk's fodboldredaktør Jan Jensen også skrev, så var det en 'and, der kunne blive sand'.

Normalt ville en lang række interessanter klage eller lægge sag an, hvis en avis skrev så markant en løgnhistorie, men The Times har ingen klager fået. Alligevel har de nu altså valgt at undskylde forløbet og skriver således:

- En ting vil ikke ændre sig. Hvis vi tager fejl, så er vi ikke bange for lægge os fladt ned og indrømme det.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere