Wunderbar! Dortmund sendte snyde-Adriano ud

Offensiv-kometerne Lewandowski og Götze lagde grunden til, at Dortmund for første gang i 15 år bookede billetter til Champions Leagues kvartfinaler

Dortmund-spillerne var selvsagt lykkelige over målet til 3-0 mod Donetsk. (Foto: AP)
Dortmund-spillerne var selvsagt lykkelige over målet til 3-0 mod Donetsk. (Foto: AP)

De lagde ud som lyn og torden, slækkede så lidt på speederen, så Shakhtar Donetsk fik iværksat et par pænt giftige kontraangreb. Men da først Dortmund kom foran efter et imponerende hovedstød af brasilianske Felipe Santana, så tyskerne sig aldrig siden tilbage. 3-0 til Dortmund, som dermed er videre til kvartfinalen med samlet 5-2.

Westfalen Stadion, der i kommercialismens hellige navn er blevet omdøbt til Signal Iduna Park, gyngede som altid med 80.000 fanatiske tyskere og en lille håndfuld ukrainske fans i den ene stadionkurve, men der var nu nok alligevel en smule ekstra tænding på hos de mange sclachtenbumlere, der for første gang siden Dortmunds absolutte storhedsperiode på den europæiske scene i midten og slutningen af 1990’erne øjnede nye kæmpe triumfer i kontinentets mest prestigefulde klubturnering. De fik, hvad de betalte for, Dortmund-fansene, da klubben for første gang siden 1998 nåede helt frem blandt de sidste otte i Champions League.

Santanas hovedstød efter et Dortmund-hjørnespark var et sublimt stilstudie i springkraft, koordination og timing, da brasilianeren lettede sine 194 centimeter fra græstæppet og smukt pandede bolden op i målhjørnet efter en halv times spil.

Seks minutter senere var den gal igen for de ukrainske gæster med det store sydamerikanske præg. Den forrygende polak Robert Lewandowski, der sættes i forbindelse med Bayern München, leverede små genialiteter på tyskernes højre kant. Han lagde et perfekt indlæg til ligeledes storspillende Mario Götze, der ved hjælp af en ukrainsk afretning gjorde det til 2-0.

I anden halvlegs første fem minutter virkede det som om, Shakhtar-træner Lucescu havde fået banket tro ind i hovederne på sine spillere over pause-teen. I hvert fald blæste gæsterne til stormangreb fra første fløjt efter sidebyttet, men de halve og trekvarte Donetsk-muligheder blev enten blokeret af Dortmund-forsvarerne eller snuppet af tyskernes fremragende bageste skanse, Roman Weidenfeller.

Gassen gik så småt ud af ukrainerne, og det europæiske eventyr, der blandt andet indbefattede to sejre over FC Nordsjælland i det indledende gruppespil, blev endegyldigt tilintetgjort, da Pyatov i Shakhtar-målet tabte et relativt ufarligt skud fra Gündogan direkte ud i fødderne på Blaszczykowski, som let kunne score til slutresultatet 3-0.

Shakhtar var – med en enkelt lille undtagelse i Parken, da sambasvindleren Luiz Adriano snød sig til et mål mod de danske mestre – et positivt bekendtskab, men over to 1/8-finaler var det klart det bedste mandskab af de to, der gik videre. Jürgen Klopp har skabt sig et fantastisk sprudlende mandskab, som det skal blive spændende at følge videre i turneringen. På en god dag kan de slå de fleste. Tilmed på en særdeles underholdende og publikumsvenlig måde.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere