Sådan stopper man Cristiano Ronaldo

Hvis Manchester United skal slå Real Madrid i aften i Champions League, skal de først have stoppet Ronaldo

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Der er næppe nogen spillere i moderne fodbold, der betyder mere for sit hold end Cristiano Ronaldo gør for Real Madrid. Og netop Real Madrid og Ronaldo er, hvad Manchester United står over for i aften på Santiago Bernabeu i den spanske hovedstad.

Det er første opgør i ottendedelsfinalen, og hvis Manchester United skal have en chance for at trække sig sejrrigt ud af det opgør, skal de have stoppet den hyperfarlige portugiser, der har scoret fænomenale 182 mål i 179 kampe for den spanske kongeklub.

Men der er en måde at stoppe ham på:

- Først og fremmest skal der lukkes af for alle afleveringer til ham. Det kan selvfølgelig ikke ske 100%, så han vil på forskellige tidspunkter få bolden.

Læs også:

Se også: Real Madrid fører over United på pengeliste

- Når det sker, så er det bare om at sikre sig, at man på intet tidspunkt kommer til at stå overfor ham mand mod mand, siger Manchester United-legenden Gary Neville til klubbens hjemmeside.

- Trækker du mod venstre, går han højre om dig og omvendt. Bakker du af på ham, tager han bare et træk til siden og skyder.

- Jeg har spillet overfor spillere, der har haft de evner, og man er nødt til at have en spiller, der kan komme ind og tackle, hvis Ronaldo snyder den første. Snyder han den anden, skal der komme en tredje og så videre, understreger Neville, der dog er sikker på, at det ikke kun er i englændernes omklædningsrum, der er nervøsitet for en helt bestemt person på modstanderens hold.

Se mere:

Se også: Schmeichel til Mourinho: Glem United

- Hos Real Madrid sidder de og taler om Robin van Persie, og om, at de ikke kan tillade ham tid på bolden.

- De ved, at falder bolden rigtig for ham, så ender den i nettet hos dem, siger Gary Neville, der efter sin aktive karriere har udviklet sig til at være en af de mest respekterede fodboldeksperter i England.

- Når man spiller overfor spillere, der bare er i en klasse for sig selv, skal man ikke være bange for at bede om hjælp fra sine holdkammerater. Det har jeg gjort masser af gange med David Beckham, Antonio Valencia og Kanchelskis, indrømmer Gary Neville.

Og mon ikke at forsvarsspillerne hos Manchester United i aften kommer til at bede hinanden om hjælp, når Ronaldo for første gang skal stå overfor sin gamle klub?

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere