Eventyret forbi for Celtic

Eventyret er snart forbi: De skotske underhunde fra Celtic kæmpede forgæves mod Juventus i CL-ottendedelsfinalen

Claudio Marchisio jubler, men Alessandro Matri blev tilskrevet målet. (Foto: AP)
Claudio Marchisio jubler, men Alessandro Matri blev tilskrevet målet. (Foto: AP)

Med 2-1 sejren over FC Barcelona i gruppespillet spillede - eller rettere kæmpede - skotske Celtic sig ind i hjerterne på Europas fodboldfans.

Den historiske bedrift var stærkt medvirkende til, at 'The Bhoys' tirsdag aften kunne tage imod endnu en fodboldgigant i form af italienske Juventus i det første ottendedelsfinale-opgør i Champions League.

Og selv om de zebrastribede fra Torino ankom til Glasgow som ubesejrede i 16 europæiske opgør på stribe, så havde Celtic med blot to nederlag i de seneste 23 europæiske hjemmekampe - begge til Barcelona - også en vis statistisk støtte i ryggen.

Se også: Zlatan så rødt i PSG-sejr

Den slags kan man som bekendt bare ikke bruge til særlig meget, når der fløjtes op, hvilket blev understreget med brutal tydelighed med italiernernes 3-0 sejr.

Og manager Neil Lennon kunne allerede efter tre minutter overveje, om det nu også var en god idé at tage nigerianske Efe Ambrose med i startopstillingen bare to dage efter, at han fejrede finalesejren i African Cup of Nations.

For Ambrose så ualmindelig skidt ud, da han helt fejltimede sit indgreb, og lod Alessandro Matri trille bolden over stregen.

I første omgang fik skotterne dog sparket væk. Claudio Marchisio udraderede enhver tvivl om scoringen, men tv-billederne viste tydeligt, at Matri skulle noteres for målet.

Herfra passede italienerne på klasisk vis på deres føring, mens skotterne noget overraskende dominere både i forhold til spil og chancer.

Især Kris Commons var aktiv, og hans saksespark havde fortjent en bedre skæbne.

Se også: Scholes ude - Lindegaard inde

Det kampbillede fortsatte efter pausen, hvor stakkels Ambrose igen kom i fokus, da han headede en gigantisk chance lige ind i favnen på Gianluigi Buffon.

I stedet kom Marchisio endelig på tavlen, da han 13 minutter før tid satte effektivt punktum for det skotske eventyr med målet til 2-0. Og hvis en enkelt skotte skulle have bevaret håbet, så døde det endegyldigt med Mirko Vucinic' scoring til 3-0.

Dermed må det betegnes som mere end almindeligt usandsynligt, at Celtic kommer videre til kvartfinalerne, mens Juventus holder liv i CL-håbet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere