Alle øjne på tilskueren Beckham

Forud for de første knockout-kampe i Champions League er det David Beckham, der trækker de store overskrifter

David Beckham kommer ikke i kamp mod Valencia. (Foto: SPO)
David Beckham kommer ikke i kamp mod Valencia. (Foto: SPO)

Champions League går i aften ind i den afgørende fase med 1/8-finalekampene, men det er fortsat Paris Saint-Germains nye profil, der trækker de største overskrifter.

Det sker, selvom David Beckham må se til fra tribunen, når holdkammeraterne løber på banen ude mod Valencia.

Som altid, når det handler om David Beckham, var pressen mødt talstærkt op, da et af verdens største ikoner i slutningen af januar blev præsenteret som ny mand på holdet i toppen af den franske liga, hvor han skal spille resten af sæsonen.

Når Beckham uden at spille en rolle på banen kan sætte sig på avisoverskrifterne, skyldes det, at han har formået at skabe sig et brand på linje med Coca-Cola eller Carlsberg, mener Steen Leth-Jørgensen, der er sponsorekspert hos Sponsorpeople.

Se også:

Se også: Hylder Zlatan: Han er vores læremester

- Han er kendt over hele spektret og ikke kun som fodboldspiller. Derfor er han blevet et ikon for mange - også for folk, som måske ikke normalt interesserer sig for fodbold, siger Steen Leth-Jørgensen.

Og Beckham er ekstremt god til at profilere sig selv. Sammen med præsentationen af den engelske midtbanespillers nye klub kom det frem, at Beckham ikke får løn i sin tid i Paris. I stedet har han valgt at donere sin løn til velgørenhed for børn i Paris.

Beckhams løn udgør langt fra hele indtægten for den 37-årige fodboldspiller, der tjener en stor del af sine penge på sponsorater, og donationen er et genialt træk, vurderer Steen Leth-Jørgensen.

- Hvordan skal man skabe sympati i en klub, man kommer til i slutningen af sin karriere? Ved at donere sin løn til børn i Paris får han med det samme åbnet samtlige aviser i Paris og får sagt: Her kommer sgu en mand med format til byen, siger Steen Leth-Jørgensen.

Se også:

Se også: Spilekspertens bedste spil til i aften

Det er endnu uvist, hvornår Beckham kan løbe på banen for sin nye klub. Efter pressemødet fløj Beckham tilbage til London, hvor familien bor, og her har han opholdt sig siden.

Han vil dog være at finde på tribunen under tirsdages udebanekamp, og efter opgøret hopper Beckham med resten af holdet på flyet mod Paris, hvor han onsdag starter træningen med sine nye holdkammerater.

Da træner Carlo Ancelotti af det franske magasin L'Equipe mandag blev spurgt til, hvornår han regnede med, Beckham ville være klar til at løbe på banen for PSG, svarede han:

- Mod Marseille. Jeg tror, vi bliver klogere de kommende dage, men det kan nok ikke nås inden kampen mod Sochaux (17. februar).

PSG og Marseille står over for hinanden 24. februar.

I den anden tirsdagskamp i Champions League tager Celtic imod Juventus.

Returkampene spilles 6. marts.

Se også:

Se også: Schmeichel til Mourinho: Glem United

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere