'Monsteret' Ronaldo blæste på Ferguson

På onsdag mødes Cristiano Ronaldo og Manchester United igen i CL-kvartfinalen

Sir Alex Ferguson havde ikke altid held til at trænge ind til Cristiano Ronaldo. (Foto: Topfoto)
Sir Alex Ferguson havde ikke altid held til at trænge ind til Cristiano Ronaldo. (Foto: Topfoto)

Det ville være synd at sige, at Cristiano Ronaldo var anonym i sine Manchester United-dage.

Fra en stille start udviklede portugiseren sig til at være Premier Leagues største stjerne. Men den Ronaldo, der onsdag venter på sine tidligere holdkammerater, når Manchester United gæster Real Madrid i Champions League, er endnu bedre.

Sådan lyder advarslen fra United-ikonet Garyt Neville, der i dag er Englands måske allermest respekterede fodbold-ekspert.

Se også: Storspillende Ronaldo i Real-opvisning

- Nu er han et monster. Jeg så ham lørdag aften. Han får bolden et ufarligt sted, 30 meter ude, så laver en en slags finte, jeg ikke kan beskrive - for slet ikke at sige udføre - går forbi en mand og smadrer den ind fra 25 meter. Du kan ikke forsvare dig mod den slags, siger en sjældent imponeret Neville og fortsætter:

- Så scorer han et kontramål, hvor han sprinter 80 meter fremad, så stjæler han den fra midterforsvareren og scoret et hattrick på 30 minutter. Du er bogstaveligt nødt til at have to mand på ham. Og måske slår han også dem, lyder det fra Gary Neville, der fortæller, at den unge Ronaldo i sin tid blæste på Sir Alex Fergusons taktik, hvis han så en bedre mulighed.

Se også: Ronaldo: Jeg er ikke, som I tror

- Han ændrede min opfattelse. Vi havde en midtbane med Beckham, Keane, Scholes, Giggs, og de havde aldrig friheden til at bestemme, hvor de ville spille. Pludselig havde jeg ikke en foran mig, der kunne komme tilbage og hjælpe mig. I de tidligere år vandrede han rundt. Sir Alex Ferguson sagde, at han skulle spille i højre side, og så endte han i venstre side. Det var uhørt, fortæller Gary Neville, der dog måtte overgive sig til den portugisiske superstjerne.

- I slutningen af Ronaldos Manchester United-karriere opfordrede jeg ham til ikke at komme med hjem, så han var fri. Han besluttede simpethen sin egen position udfra, hvor der var plads og hvem, der var modstandernes svage led. Han fik mig til at forstå, at det ikke altid er nødvendigt at holde formationen. Vi havde en spiller, der var et niveau over, hvad jeg tidligere havde set af talent. Han vandt kamp efter kamp for os. Det er vigtigere, formoder jeg, konstaterer Gary Neville.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere