Tøfting: Dommer skal kunne stoppe Adriano

Dommeren skal kunne tage dommerkastet om, hvis der foregår noget usportsligt, mener Stig Tøfting

Dommeren burde have forhindret Adrianos scoring (Foto: Demotix)
Dommeren burde have forhindret Adrianos scoring (Foto: Demotix)

Dommeren burde have stoppet Luiz Adriano, inden Shakhtar Donetsk-angriberen nåede at score sit nu berømte "snydemål" mod FC Nordsjælland i Parken i sidste uge.

Det mener den tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting, der håber, at det nu bliver pålagt dommerne at fløjte lignende situationer af i fremtiden - ligesom de allerede gør i dag, når de bruger fordelsreglen, der i vid udstrækning bygger på en mavefornemmelse.

Se også:

Se også: Luiz Adriano får karantæne for skandalemål

- Dommerne skal have mulighed for, at når der skal tages sådan et dommerkast, så skal han til enhver tid kunne fløjte det om, hvis der foregår noget usportsligt.

- Man er nødt til at kigge på regelsættet, for Luiz Adriano foretog sig jo ikke noget, der var forbudt efter reglerne, siger Stig Tøfting.

Se mere:

Se også: Her er beviset: Dobbelt svinestreg af Adriano

Han henviser til episoden, hvor en Shakhtar-spiller i forbindelse med et dommerkast gav bolden tilbage til FCN-forsvaret, men hvor Luiz Adriano smuttede imellem og scorede bag en forbløffet målmand.

Den handling fik brasilianeren én spilledags karantæne for, men målet stod ved magt til voldsom utilfredshed hos de danske mestre og deres publikum.

I den danske Spillerforening håber formand Thomas Lindrup - ligesom Tøfting - at dommerne fremover vil gribe ind i lignende situationer.

Se også:

Se også: FCN: Straffen har ingen betydning

- Man skal måske være bedre til at uddanne dommerne. Hvis sådan en situation opstår igen, kan han se, at det er helt hen i vejret.

- Det kan tage situationen i opløbet, og så kan han give et kort for at bringe spillet i miskredit, siger Thomas Lindrup.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Karantæner - hvem er ude?
FCK-profil: Vi skal glemme efteråret
Begejstret Rosenborg-træner: Bendtner ser god ud
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen