Shakhtar chokkede Juventus

Med respektløst og betagende fodbold viste Shakhtar Donetsk med 1-1 ude mod Juventus, at Gruppe F ikke alene er et opgør mellem italienerne og Chelsea

Alex Teixeira sikrer ukrainerne et point i Torino. (Foto: AP)
Alex Teixeira sikrer ukrainerne et point i Torino. (Foto: AP)

Fodbold kan være betagende enkelt, hvis man ellers er i stand til at føre teori ud i praksis.

Det kunne Shakhtar Donetsk til aften, hvor de ukrainske underdogs var uheldige kun at få et enkelt point med hjem fra Juventus Arena.

For i store dele af kampen var der en orangeklædt spiller på bolden, mens de ellers uhyre boldfaste italienere måtte se på som statister.

I den en meget seværdig fodboldkamp startede de ukrainske gæster respektløst. Med ping pong-spil i verdensklasse tvang de Juventus-spillerne til at løbe meget og forgæves.

Se også: Barcelona fortsætter sejrsstimen Se også: Barcelona fortsætter sejrsstimen

En helt anden taktik at komme til Juventus Stadium med end den forsigtige og afventende af slagsen, Roma valgte at gæste Torino-klubben med i weekenden.

Men romerne blev også klædt af i kampens start – det var så langt fra tilfældet med Shakhtar.

Specielt var brasilianske Willian i hopla. Han strøede sukkerbolde omkring sig og blev decideret frarøvet et straffespark efter 12 minutter, da dommer Bas Nijhuis ikke fløjtede, efter at Stephan Lichtsteiner nedlagde ham med et brydergreb i det lille felt.

Willian tog dog hurtigt revanche.

Se også: Skotsk choksejr i Moskva Se også: Skotsk choksejr i Moskva

I et af de utallige Shakhtar-angreb viste han sig overblik og spillede landsmanden Alex Teixeira fri i højre side af målfeltet. Han stødte dybt i bolden og sendte den op i nettaget uden for Buffons rækkevidde.

1-0 efter 23 minutter, og aktion var påkrævet fra hjemmeholdets side, hvis ikke sæsonens første nederlag skulle blive en realitet.

Den udsigt så ud til at vække hjemmeholdet I hvert fald gik der blot tre minutter, inden der var bragt balance i regnskabet.

Som altid var Andrea Pirlo trukket ud for at tage et hjørnespark, men i stedet for at sende bolden ind over til det tunge artilleri, sparkede han fladt og skråt bagud i målfeltet.

Her havde forsvarsspilleren Leonardo Bonucci sneget sig med frem, og han sendte resolut bolden op i målhjørnet aldeles uden chance for Pyatov i Shakhtar-målet.

Efter pausen faldt tempoet, men ikke underholdningsværdien. Der var muligheder til begge sider, men det var igen Shakhtar, der dominerede.

Se også: Van Persie redder United fra ny nedtur Se også: Van Persie redder United fra ny nedtur

Det havde været i overensstemmelse med spil og chancer hvis Willian eller Henrik Mkhitaryan havde scoret på en af deres enorme chancer, men ind ville bolden ikke.

Ukrainerne kan med et enkelt point glæde sig over at beholde topplaceringen i Gruppe F sammen med Chelsea.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen