Lille-præsident i pinlig knibe

Michel Seydoux lovede for tre år siden fansene af Lille OSC, at de ville indvi deres nye stadion i Champions League

Det er op til træner Rudi Garcia at indfri det løfte, som Lille OSC's præsident afgav for tre år siden. (Foto: AP)
Det er op til træner Rudi Garcia at indfri det løfte, som Lille OSC's præsident afgav for tre år siden. (Foto: AP)

LILLE (ekstrabladet.dk): Lille OSC blev nummer 3 i den franske liga i sidste sæson, og de blev mestre året før. I det europæiske fodboldhierarki er sådan et hold nærmest selvskrevet til Champions League - hvis det ikke havde været for den alvorlige forhindring, som FC København har vist sig at udgøre.

Men også af andre grunde er det vigtigt for det nordfranske tophold at nå det forjættede mesterland: Præsident Michel Seydoux lovede for tre år siden, da byggeriet af klubbens nye stadion begyndte, at man ville indvi Grand Stade Lille Metropole i Champions League.

Stadion med plads til 50.000 er lie blevet færdigt, men det er langt fra sikkert, at Lille OSC onsdag aften får vekslet 1-0-nederlaget fra København til et resultat, der sender dem videre til gruppespillet.

Vil gøre som Liverpool
Træner Rudi Garcia vil dog gøre alt for, at præsidentens løfte bliver overholdt.

- At spille foran et udsolgt stadion, på vores egen hjemmebane, er en stor glæde. Det beviser, at vores fans tror på, at vi kvalificerer os. Den specielle situation skal presse os til at overgå os selv, denne kamp skal være ilddåben for Grand Stade, siger Garcia.

FCK er dog en farlig modstander, erkender Lille-træneren.

- FC København er et komplet hold. Deres forspring på et mål betyder, at de er tæt på at kvalificere sig, og det kan være en fordel for os, siger Garcia og henviser til Lilles 1/8-finale mod Liverpool i Europa League i 2010:

- Tag nu vores kamp mod Liverpool: Selvom vi vandt den første kamp 1-0, kunne vi ikke forhindre, at de kvalificerede sig med en 3-0-sejr i returkampen ...

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen