FCK'ere i top på UEFA-lister

Claudemir og Daniel Braaten ligger med i toppen af hver sin liste i Champions League-regi. FCK ligger til gengæld i bunden på et helt tredje parameter

Claudemir har løbet næstflest meter af samtlige spillere i årets Champions League. (Foto: Lars Poulsen)
Claudemir har løbet næstflest meter af samtlige spillere i årets Champions League. (Foto: Lars Poulsen)

F.C. København har markeret sig fornemt som hold i denne sæsons udgave af Champions League. Det er således blevet til fire point i de første fire kampe, og den danske mesterklub har drillet store hold som Juventus og Galatasaray.

Men også på det individuelle niveau er der spillere, der har markeret sig på den ene eller anden måde. Kigger man på UEFA's officielle statistikker, er der således to FCK'ere, der ligger i toppen af hver sin liste.

På listen over spillere, der har løbet flest meter i dette års Champions League, ligger den brasilianske midtbanemand Claudemir således nummer to. Brasilianeren løb mange meter i tirsdagens kamp mod Galatasaray, og han har i alt tilbagelagt 48.791 meter i de første fire runderi Champions League.

Se også: TV: Michael Carøe forudså Braatens målSe også: Braaten: Hælscoring var eneste mulighed

Det er altså mere end et maraton-løb og cirka 12 kilometer per kamp i snit. Kun Anderlechts Sascha Kijestan har løbet flere meter i denne sæsons Champions League.

God til at begå frispark ...
Claudemir er dog ikke den eneste FCK'er, der ligger i toppen af en af UEFA's lister. På listen over flest begåede frispark finder man således nordmanden Daniel Braaten, der har begået 16 frispark i Champions League denne sæson, hvilket er næstflest af alle spillere i turneringen. Hans andenplads på listen over spillere, der har begået flest frispark, overgås kun af Giorgios Samaras fra Celtic.

På holdplan er F.C. København i øvrigt blandt de klubber, der har produceret næstflest afslutninger inden for rammen. 18 gange har FCK haft et skud på mål i dette års Champions League, hvilket kun Viktoria Plzen har præsteret færre gange (16).

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere