TV: Moyes' mini-mirakel

Manchester United rejste sig mod overmagten fra Bayern, som endda måtte se målscorer Schweinsteiger blive udvist i slutfasen

Nemanja Vidic header i smuk balance føringsmålet ind og får brølet til at stige op over Old Trafford (Foto: AP)
Nemanja Vidic header i smuk balance føringsmålet ind og får brølet til at stige op over Old Trafford (Foto: AP)

Titelsangen fra Mission Impossible blev afspillet på Old Trafford en halv times tid før kampstart, og den tonede frem som en såre symbolsk skæbnesymfoni over en hjemmebane, der i år har forvandlet sig fra fort til fiasko-arena.

For overfor de meget detroniserede engelske mestre stod de rekordhurtige tyske af slagsen, de regerende Champions League-vindere fra Bayern München med vinderbrystet skudt frem.

Alligevel kom David Moyes tropper ud til kamp i højeste fighter-beredskab og med mere ild i øjnene end længe set og stormede fremad i de første minutter. Og så fik de endda det mål, som de mentalt havde så hårdt brug for i troen på miraklet. Troede de.

TV: Slipper Valencia billigt for denne tackling?

For Danny Welbecks i øvrigt glimrende afslutning blev underkendt for højt løftet ben, og ovenpå den skuffelse måtte hjemmeholdet se sig spillet ud af brættet i en lang periode. Bayern-maskinen blev simpelthen sat i gear, og United-spillerne formåede ikke at beholde bolden ret længe, når de fik den. Faktisk var De Røde Djævle kun i boldbesiddelse i 22 procent af første halvleg.

Men bortset fra et glimrende langskud fra Arjen Robben, som David de Gea lige så flot fik pareret, så holdt hjemmeholdet godt stand, og i halvlegens slutfase slog det så kontra. Welbeck fik kantet sig fri af Jerome Boateng på en dyb stikning fra Wayne Rooney og sekundet efter var han fri med Manuel Neuer.

TV: Danny Welbeck brænder KÆMPEchance

Men panikken listede sig ind i den 23-årige forward, der ikke har fået meget spilletid i år, og hans forsøg på at lobbe bolden i mål blev stille og roligt læst af den tyske landsholdsmålmand.

Men Moyes hårdt pressede tropper tog momentum og langsomt stigende selvtillid med sig over i anden halvleg, hvor de kom mere med i spillet, og i det 58. minut steg det forløsende brøl så op fra de hårdt prøvede tribuner.

Nemanja Vidic steg forbavsende umarkeret til vejrs på Rooneys hjørnespark men måtte dreje sig halvt bagud i luften for at dirigere bolden i mål på et hovedstød af de meget smukke. Serberens tredje mål i turneringen, hvor han senest scorede for Inter – som han angiveligt genser til sommer.

TV: Schweinis sublime halvflugter - dagens detalje?

Drømmenes Teater fik lov at svæve på skyen i otte minutter, før Bayern satte et mønsterangreb i scene. Indskiftede Mario Mandzukic headede smukt på tværs i feltet til Bastian Schweinsteiger, der lige så nydeligt tævede læderet op i nettaget, mens Marouane Fellaini stadig stod og overvejede, hvem han eventuelt skulle dække op.

Trods hjemmebanen var det United, der til sidst måtte holde stand i en kamp, der trods alt lignede lidt af en oprejsning for Moyes ramponerede mandskab, men som selvsagt ikke giver løfter om avancement efter returopgøret i München. Heller ikke selv om Schweinsteiger er spærret til den kamp efter sit andet gule kort i slutfasen.

Se også: Guardiola: Måske fik jeg et tilbud af Ferguson

1 af 3 Bastian Schweinsteiger fejrer sin lige så flotte udligning i selskab med Franck Ribery (Foto: AP)
2 af 3 Bastian Schweinsteiger var ikke imponeret over Wayne Rooneys rolle i sin udvisning. (Foto: AP)
3 af 3 Nemanja Vidic header i smuk balance føringsmålet ind og får brølet til at stige op over Old Trafford (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer