Tæt på sensationen: Dortmund brændte chancerne

Real Madrid reddede sig med nød og næppe til semifinalen efter at have tabt 2-0 til Dortmund, der havde chancer for at vinde langt større

Marco Reus var den store stjerne for Dortmuind, der dog 'kun' vandt 2-0 over Real Madrid og dermed ikke gik videre til semifinalerne. (Foto: AP/Martin Meissner)
Marco Reus var den store stjerne for Dortmuind, der dog 'kun' vandt 2-0 over Real Madrid og dermed ikke gik videre til semifinalerne. (Foto: AP/Martin Meissner)

Det blev kun lige ved og næsten for Borussia Dortmund, der tirsdag aften havde fortjent mere, men måtte 'nøjes' med en 2-0-sejr over Real Madrid.

Anført af en veloplagt Marco Reus kæmpede tyskerne deres chance mod de spanske favoritter - men et 3-0-forspring fra Madrid var nok for spanierne mod de storfightende tyskere.

Real Madrid, der var uden en skadet Cristiano Ronaldo så fra start ud til at ville gøre kort proces med det hold, der i sidste års turnering sendte dem ud af semifinalen.

Gæsterne satte sig på kampen, mens Dortmund ganske enkelt ikke evnede at skrue tempoet op og overrumple de defensive madrilenere.

Se også: Helt skørt: Guardiola melder Rooney klar

Og efter et kvarters spil så det ud til, at al spænding skulle blive pillet ud af opgøret.

Her fløjtede dommer Damir Skomina nemlig i sin fløjte og pegede på straffesparkspletten til fordel for de spanske gæster, efter at et indlæg fra Fabio Coentrao ramte armen på Lukasz Piszczek.

I mangel af Ronaldo blev det Ángel Di Marías lod at sætte det mål ind, der ville tvinge tyskerne til at score fem gange for at gå videre - og dermed lukke kampen. Men argentineren gled i skudøjeblikket og afsluttede svagt lige på Roman Weidenfeller, der dermed holdt Dortmund inde i kampen.

Se også: Ronaldo misser formentlig Dortmund-kamp

Og ind i kampen kom de gulblusede fra Ruhr-distriktet. Deres store problem i det første opgør på Santiago Bernabeu var, at de ikke scorede på deres chancer.

Den del af spillet havde de til returopgøret fået rettet lidt op på, selv om det kort efter Di Márias misbrugte straffespark kneb med præcisionen fra Henrik Mkhitaryan, da han efter fornemt forarbejde fra Robert Lewandowski og Marco Reus sparkede forbi mål fra kort afstand.

Men godt og vel halvvejs i første halvleg slog hjemmeholdet til. Real Madrids midterforsvarer Pepe forsøgte over 30 meter at heade bolden tilbage til målmand Iker Casillas. Det kiksede totalt, og Marco Reus opfangede bolden og kunne let trække forbi den rutinerede keeper og score.

Se også: Mourinho har stærk statistik i ryggen

Jubel i Dortmund, men Reus havde ikke tænkt sig at stoppe der.

Kort efter sendte han et fremragende frispark lige ind i panden af Mats Hummels, der tvang Casillas til en god refleksredning, og den 24-årige offensivspiller var endnu farligere i minutterne efter den aktion.

Med ti minutter tilbage af halvlegen opfangede han en sløset aflevering fra Xabi Alonso. Han sendte Robert Lewandowski af sted i en spids vinkel, hvorfra den polske topscorer formåede at sende en kvalificeret afslutning mod mål. Casillas fik lige akkurat fingerspidserne på bolden, der tog stolpen - for derefter at springe i spil igen til Reus, der solidt plantede den i netmaskerne til 2-0.

Så kogte Signal Iduna Park for alvor, og de rystede Real Madrid-spillere kunne prise sig lykkelige over at gå til pause med blot to mål imod sig.

Se også: Blanc blæser til angreb på Stamford Bridge

Der kom noget mere drev over Real Madrid efter pausen. Spillere, der i de første 45 minutter stort set havde været havde anonyme dukkede op til overfladen igen.

Eksempelvis Gareth Bale, der kort før en times spil satte Mats Hummels og Erik Durm af i en fremragende aktion på højrekanten - men afslutningen stod ikke mål med forarbejdet.

Og minuttet efter fik Karim Benzema en mulighed for at komme alene igennem, men franskmanden manglede lige det sidste træf på bolden for at få den forbi en fremadstormende Weidenfeller.

Halvvejs i anden halvleg burde det have stået 3-0. Igen var det Marco Reus, der var farlig - denne gang i oplæggerens rolle.

Se også: Kontant afregning før CL-semifinale: Så meget får PSG-spillerne

Med en millimeterpræcis aflevering sendte han Mkhitaryan mod mål. Armeneren tog trækket forbi Casillas, men sendte bolden på stolpen i det tomme mål.

Så var der skydetelt mod Iker Casillas, der havde nok at gøre med at agere sprællemand på de kvalificerede Dortmund-afslutninger.

På ny red madrilenerne stormen af, og så gik gassen af den tyske ballon.

Real Madrid hiver sig til semifinalerne med en samlet 3-2-sejr over Dortmund - der kan takke sig selv for, at kvartfinalen blev endestationen i årets turnering.

0 kommentarer
Vis kommentarer