Stjernens utrolige historie: Startede først som 16-årig

Atlético Madrids kontroversielle stjerneangriber Diego Costa drømte aldrig om at blive fodboldspiller, men har nået toppen ad en snørklet vej fuld af både indre og ydre forhindringer

Det stod hverken skrevet i sol eller måne, at Diego Costa skulle blive fodboldspiller, men Atlético Madrid-angriberen har alligevel kæmpet sig til tops (Foto: AP)
Det stod hverken skrevet i sol eller måne, at Diego Costa skulle blive fodboldspiller, men Atlético Madrid-angriberen har alligevel kæmpet sig til tops (Foto: AP)

Man behøver ikke gå i fodboldskole hele sin ungdom for at have en chance for at blive verdensstjerne. I hvert fald ikke, hvis man hedder Diego Costa…

Den 25-årige Atlético Madrid-stjerne, der tirsdag aften er med mod Chelsea i Champions League-semifinalen, blev skabt på gaden og kom først i kontakt med en rigtig klub som 16-årig.

Diego Costas drøm var aldrig at blive fodboldspiller. Han ønskede bare et liv, hvor han havde penge nok til at betale, når han inviterede en pige ud.

- Indimellem havde jeg ikke råd til at byde på mad, når jeg havde inviteret en pige ud. Jeg skammede mig over det, så jeg begyndte at arbejde tidligt.

- Jeg tog ned til den paraguayanske grænse for at hente piratkopierede ting, som skulle sælges ved shoppingcentret. Fodbold ville jeg ikke spille.

- Jeg ville bare tjene tilstrækkeligt med lommepenge til at gøre, hvad jeg havde lyst til, husker Diego Costa, der kun tre år efter sin første rigtige træning, pludselig stod midt i Atlético Madrids omklædningsrum, men ikke vidste, hvordan man skulle opføre sig på en rigtig fodboldbane.

- Jeg voksede op med fyre, som gav hinanden albuer i ansigtet, og jeg troede, at det var det normale, husker Costa, der blev den mest afskyede spiller i spansk fodbold.

Nu er han én af de mest scorende og har en stor del af æraen for Madrid-klubbens sensationelle succes. Ekstra Bladet har tegnet et stort portræt af den kontroversielle stjerneangriber, og du kan læse og lære meget mere om ham lige her.

- Jeg har ikke den samme uddannelse, som en normal fodboldspiller går igennem for at blive professionel. Når du spiller på gaden, er der ingen regler. Alt er tilladt, så du skal være klar. Det er hårdt, men det modnede mig og lærte mig meget, siger Atlético Madrids Diego Costa, der aldrig drømte om at blive professionel fodboldspiller. (Foto: AP) Sport og Spil Her er Atlético-stjernen Diego Costas vilde historie

I aften spiller han mod Chelsea i Champions League-semifinalen. Husk du kan følge den her på Ekstra Bladet og se højdepunkter undervejs.

0 kommentarer
Vis kommentarer