TV: Reals rekordrus: Hav af rekorder slået

Kongelige Cristiano hamrede Real i finalen og understreger sin position i historiebøgerne, hvor Real og Carlo Ancelotti også har fremtrædende roller

Kong Cristiano jubler efter sin første scoring mod Bayern München tirsdag aften. (Foto: AP)
Kong Cristiano jubler efter sin første scoring mod Bayern München tirsdag aften. (Foto: AP)

De bøjer sig i støvet for Cristiano Ronaldo i Madrid.

Tirsdag aften bankede han to af de fire søm i Bayern Münchens Champions League-kiste og understregede for gud ved hvilken gang, at han bare er verdens bedste fodboldspiller. En status der med sikkerhed kan klistres på en mand, der i så vigtig en kamp slår til og afgør løjerne.

Og så nappede han da lige nogle rekorder også, nu han var i gang.

Scoringerne til 3-0 og 4-0 var Ronaldos 15. og 16. scoring i turneringen denne sæson. Det er rekord - to mere end Lionel Messis 14 i 2011/12, Ruud van Nistelrooys 14 i 2002/2003 og AC Milans José Altafinis 14 i 1962/63.

Se alle Ronaldos 16 rekordmål herunder
Se Ronaldos 16 rekordmål!

Ronaldo er nu 'kun' to mål fra Radamel Falcaos 18 rekordtræffere i UEFA Cup'en for Atlético Madrid i 2010/11.

Ronaldo er oppe på 33 mål i Champions Leagues knockout-fase - det er to flere end Messi.

Se klippet: Ribéry stikker modstander en lussing
TV: Ribéry stikker modstander en lussing

Den portugisiske stjerne har nu lavet 51 Europa Cup-mål for Real. Kun Raúl (66) har lavet flere i den hvide trøje.

Ronaldo er oppe på otte mål i Champions League-semifinalerne. Det er flere end nogen anden i historien.

Det kan være svært at blive ved med at finde superlativer for den latinske pomadedreng. Men han er dæleme på vej op blandt navne som Platini, Beckenbauer, Pelé, Cruyff, Maradona og Puskás.

Derudover er der flere sjove ting at bemærke efter Bayern-fiaskoen tirsdag aften:

- Det er sydtyskernes største hjemmebanenederlag nogensinde i en europæisk turnering. Og Josep Guardiola har som manager (342 kampe - heraf 300 på højeste niveau) aldrig tabt så stort før.

Real Madrid har stadig rekorden for flest finalesejre i Mesterholdenes Europa Cup/Champions League (9).

TV: Her slår Ronaldo Messis rekord
Nummer 15: Her slår Ronaldo rivalen Messis rekord

Det er 17. gang, klubben når en Europa Cup-finale (13 x Mesterholdenes EC/CL, 2 x pokalvindernes EC og 2 x UEFA Cup). Det tangerer FC Barcelonas rekord.

Real er i finalen i Mesterholdenes EC/Champions League for 13. gang. Det er rekord. Det er dog første gang siden 2002.

Real når CL-finalen for fjerde gang. Det tangerer Barcelona, Manchester United og Juventus. Milan (6) og Bayern (5) har gjort det bedre. Real har vundet turneringen tre gange (1998, 2000 og 2002) - det samme antal som Milan og Barcelona.

Real har nu scoret 36 gange i samme Champions League-sæson. Det er rekord.

Fantastisk Bayern-tifo

Wow: Se Bayern-fansenes smukke tifo

Og så er der cheftræner Carlo Ancelotti. Italieneren står i sin fjerde Champions League-finale. Tidligere har han gjort det med AC Milan, med hvem han vandt turneringe i 2003 og 2007. Miguel Muñoz i Real Madrid, Marcello Lippi i Juventus og Alex Ferguson i Manchester United er også noteret for fire finaler i den fornemmeste turnering.

Ancelotti er den ottende manager, der når finalen i Mesterholdenes EC/Champions League med to eller flere klubber. Østrigske Ernst Happel er ene om at gøre det med tre klubber (Feyenoord, Club Brugge og Hamburger SV). José Mourinho (Porto og Inter), Jupp Heynckes (Real Madrid og Bayern), Louis van Gaal (Ajax og Bayern), Ottmar Hitzfeld (Dortmund og Bayern), Udo Lattek (Bayern og Gladbach) og Vujadin Boskov (Real Madrid og Sampdoria)

Endelig spillede Iker Casillas sin 143. Europa Cup-kamp - flere end nogen anden målmand. Han er i øvrigt ene om at have repræsenteret Real i en Champions League-finale tidligere. I 2000 var han den yngste målmand nogensinde i en finale - 19 år og fire dage. To år senere kom han på banen, da César Sánchez blev skadet mod Bayer Leverkusen.

0 kommentarer
Vis kommentarer