Ancelotti: Vi har brug for Ronaldo

Real-stjernen er meldt 100 procent klar til Champions League-finalen. Og det er træneren glad for

Cristiano Ronaldo er klar til finalen i Lissabon. (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo er klar til finalen i Lissabon. (Foto: AP)

LISSABON (Ekstra Bladet): Cristiano Ronaldo spiller Champions League-finale lørdag aften.

Det konstaterede Real Madrid-træner Carlo Ancelotti med klar tale på fredagens pressemøde på Estádio da Luz.

- Både han, Karim (Benzema, red) og Pepe er med i dagens træning. Vi må se med Pepe og Karim. Men Ronaldo har ingen problemer. De to andre har ikke trænet i denne uge, og vi tager beslutningen med dem lørdag. Men Ronaldo er klar, sagde den italienske stjernetræner.

Se også: Atletico-stjerne: Simeone er en gud for os

Ronaldo har været ude siden ligakampen i begyndelsen af maj mod Almería. Men han får lov at spille sin tredje Champions League-finale. Og han er død og pine vigtig for det spanske storhold mod Atlético, sagde Ancelotti.

- Han er vigtig for holdet. Et vigtigt våben. Statistikken taler for sig selv. Det er imponerende, den sæson han har haft. Vi har brug for ham. Han har spillet en suveræn Champions League-turnering. 16 mål! Det har i den grad hjulpet holdet til at nå finalen, sagde Ancelotti.

Se også: Atletico-træner i tvivl om Diego Costa

Den 54-årige italiener lignede i øvrigt ikke en mand, der stod foran en Champions League-finale. Nærmere en omgang Serie 2-bold i Kløvermarken med lidt tømmermænd. Som Ancelotti plejer at se ud. Skeptisk og med mundvigene hængende.

- Jeg har været i fem finaler før denne. Jeg nyder det, kan I tro. For det kunne være den sidste. I 2007 sagde jeg inden finalen, at jeg ville nyde det hele, fordi det kunne være den sidste for mig. Det kan det også være nu… Måske…sagde han og brød ud i et sjældent grin.

Se også: Ronaldo vil gøre alt for syge børn

Ancelotti vandt som spiller Mesterholdenes Europa Cup i 1989 og 1990 med AC Milan. Han har siden været i tre finaler som træner. Alle tregange for AC Milan, hvor det blev til sejr i 2003 og 2007 over Juventus og Liverpool, mens han stod i spidsen for Milan i den legendariske finale mod selvsamme Liverpool i 2005 i Istanbul.

Han er en af blot seks personer, der har vundet turneringen som både spiller og træner. De øvrige er Miguel Muñoz, Giovanni Trapattoni, Johan Cruyff, Frank Rijkaard og Josep Guardiola.

0 kommentarer
Vis kommentarer