Vejen til CL-finalen: Magiske Madrid

Real og Atlético har leveret varen, når det var nødvendigt forud for Champions League-finalen

David Villa og Atlético har leveret storsejre og sensationer på vejen mod Lissabon. (Foto: AP)
David Villa og Atlético har leveret storsejre og sensationer på vejen mod Lissabon. (Foto: AP)

LISSABON (Ekstra Bladet): Vel kun de mest blåøjede optimister dybt inde i Atléticos omklædningsrum havde før sæsonen turdet spå om deltagelse i en Champions League-finale.

Nok havde man en spændende trup med stærke offensive kræfter, og man var nu kommet i en overkommelig pulje med Zenit, Porto og Austria Wien, men mesterholdsturneringen talte som bekendt storklubber som FC Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus - og vi kunne blive ved.

Så det var med forventninger om en 1/8-finale og ikke meget mere, at hovedstadsklubben tog fat på gruppespillet i september. Anderledes var armbevægelserne en halv snes kilometer nordpå på Bernabéu. Her skulle man for gud ved hvilken gang forsøge at overbevise en hel omverden om, at nu kom Real Madrid. Denne sæson ville blive den, hvor Ronaldo og co. stormede til tops i Europa. Og for gud ved hvilken gang nikkede halvdelen af Europa og sagde, ’Ja, det ser sgu meget godt ud i år’.

Reals vej til finalen:

CL-OPTAKT: Se Real Madrids vej til finalen

Real havde fået en noget sværere gruppe med Galatasaray og Juventus samt mere upåagtede FC København. Men 6-1-sejren i åbningen i Istanbul gav genlyd på hele kontinentet. Et hattrick af Ronaldo fik blot rivalerne til at gyse endnu mere. 4-0 hjemme over FCK i næste kamp var mere forventet, og Real stormede sikkert fra land.

Næsten lige så imponerende var Atléticos første par kampe. 3-1 hjemme over Zenit Skt. Petersborg var som ventet, men udesejren på 2-1 over FC Porto viste, at Diego Simeones tropper mente det alvorligt. De efterfølgende storsejre på 3-0 og 4-0 over Austria Wien sendte Atlético videre, mens Real måtte vente lidt med at være sikker efter 2-2 i Torino.

Atléticos vej til finalen:

CL-OPTAKT: Se Atletico Madrids vej til finalen

Det var Reals eneste pointtab, mens Atlético i den sidste ubetydelige gruppekamp besejrede Porto 2-0 - i en kamp, hvor portugiserne altså skulle have point for at komme videre. Det kom de så ikke.

Tyske Schalke 04 var på papiret en forholdsvis overkommelig opgave for Real i 1/8-finalen. Schalke selv havde vist håbet på, at de kunne byde madrilenerne bare en smule trods, men de blev kørt ud på røv og albuer i det første opgør. 6-1 blev fulgt op af 3-1 i returopgøret. Ronaldo scorede fire gange, mens Benzema og Bale tog sig af to mål hver i de to kampe.

Se også: Atletico-profil ligeglad med Ronaldo-fans

Atlético fik en lidt sværere modstander i AC Milan. Men 1-0-sejren på San Siro betød fornyet optimisme hos spanierne, der i returopgøret viste den aktuelle forskel på spansk og italiensk fodbold. 4-1 blev Kaká og co. sendt hjem med på scoringer af Diego Costa (2), Arda Turan og Raúl García.

Real, der de senere år har bøvlet alvorligt med både Bayern München og Borussia Dortmund fik fornøjelsen af sidstnævnte i kvartfinalen, hvor Robert Lewandowskis fire mål fra sidste års semifinale igen og igen blev fremhævet. Da det kom til stykket, kunne polakken slet ikke leve op til præstationen et år tilbage. Tyskerne tabte 3-0 i Madrid men formåede at levere varen på Signal-Iduna-Park via to Marco Reus-mål, men miraklet udeblev, og Real vadede i semifinalen for tredje år i træk.

Se også: Lars Jacobsen: Ronaldo kan huske mig

Atlético ville ryge ud i kvartfinalen. Det var de fleste overbeviste om, da FC Barcelona kom op af bowlen. Men 1-1 i Barcelona i det første opgør viste, at Neymar, Messi og co., der havde deres problemer spillemæssigt, ikke skulle tage noget for givet over for en solid Atlético-defensiv. Og det fik man bekræftet på Vicente Calderón, hvor Kokes mål efter fem minutter viste sig at være kampens eneste.

Succesen var i hus, da 0-0 i den første semifinale mod Chelsea nærmest sensationelt blev forvandlet til 3-1 i London en uge senere.

Se også: Spansk invasion inden Champions League-finalen

Næsten lige så sensationelt var det, da Real efter en kneben 1-0’er over Bayern Münchens forsvarende mestre i Madrid rejste til det sydlige Tyskland og pryglede Guardiolas bovlamme tropper med 4-0 på en aften, hvor alle vinde blæste den rigtige vej for Ancelottis soldater.

0 kommentarer
Vis kommentarer