Ekspert: Mourinho dræber fodbolden

José Mourinho kan komme tættere på sin tredje Champions League-triumf med en sejr over Atletico Madrid i aften. Men flere danske eksperter er uenige om, hvor fantastisk Mourinho egentlig er

José Mourinho har ubestrideligt resultaterne med sig - men ikke alle kan lide hans stil. (Foto: AP/Michel Euler)
José Mourinho har ubestrideligt resultaterne med sig - men ikke alle kan lide hans stil. (Foto: AP/Michel Euler)

José Mourinho. Alene navnet kan få flere til at krumme tæerne så voldsomt, at selv en ergoterapeut ikke kan rette dem ud igen. Men der er nok også dem, der rejser sig op fra chaiselong-sofaen i anerkendelse af, at Mourinho er manden, som har vundet Champions League med to forskellige klubber og været i hele otte semifinaler.

Og Mourinho kan fortsætte med at skrive historie. Vinder han og Chelsea dette års Champions League, vil portugiseren være den første til at tage titlen tre gange, siden turneringen ophørte med at hedde ’Europa Cup’en For Mesterhold’ i 1992. Ikke nok med det vil Mourinho være den eneste, der har vundet med tre forskellige klubber.

Men selv den slags meritter imponerer ikke alle. Slet ikke landsholdets assistenttræner, Peter Bonde, der med landsholdet spiller en noget anden form for fodbold, end den Mourinho praktiserer.

– Der er ikke nogen, der gider kigge på et hold, der står og høvler bolden væk som i det første opgør mod Atlético Madrid. Mourinhos afventende stil dræber fodbolden, for der er ikke noget sted for modstanderen at spille bolden hen, siger Bonde til Ekstra Bladet.

Se også: Atlético-chok: Cech og Terry bliver klar!

Han anerkender dog, at Mourinho er en dygtig leder med store taktiske evner, som forstår at tilpasse sig modstanderen. Men danskeren trækker bestemt ikke i klaphatten over portugiserens måde at opføre sig på.

– Han er lidt en Dr. Jekyll og Mr. Hyde. Mourinho er på den ene side god over for sine spillere, der altid kan komme til ham. Men han fylder også ekstrem meget, brokker sig over dommerne og føler sig forfulgt, når han taber. Det bruger han til at tage presset væk fra spillerne,

Der er ikke nogen, der gider kigge på et hold, der står og høvler bolden væk som i det første opgør mod Atlético Madrid. Mourinhos afventende stil dræber fodbolden, for der er ikke noget sted for modstanderen at spille bolden hen.

Træt af klichéerne
Hvis Bonde rækker tunge af Mourinhos fodboldfacon, så er Morten Bruun fra 6’eren mere en ’tommel-op-type’ over for portugiseren og hans måde spille på. Også selv om Mourinho var ekstremt defensiv i den første Champions League-semifinale, der endte 0-0 i Spanien.

– Nogen tror måske, at et serie 4-hold nemt kan vinde over Atlético Madrid, hvis de bare har 11 mand bag bolden. Mourinho gør bare, hvad der skal til for at vinde. Han ser på, hvem modstanderen er og indretter sig efter det, siger Morten Bruun til Ekstra Bladet.

Se også: Schurrle: Chelsea-kritikere er misundelige

Den tidligere landsholdsspiller mener, det er en total kliché at sige, Mourinho altid bare ’parkerer bussen’.

– Folk glemmer hurtigt, at han spillede sprudlende med Inter i 3-1-sejren over Barcelona i Italien på vej mod Champions League-titlen i 2008. Men det er som om, man kun snakker om, at de gravede sig ned i returopgøret, siger Bruun.

Bruun bakkes op af TV3 Sports fodboldekspert Niels Christian Frederiksen, der beundrer portugiserens statistikker.

– Det er en taktisk bedrift at nulstille Atletico Madrid, som har vundet 17 ud af 18 hjemmekampe i år. Mourinho er fuldstændig ligeglad med fair play-priser. Han er der for at vinde med alle de midler, der skal til, siger Frederiksen til Ekstra Bladet.

Nogen tror måske, at et serie 4-hold nemt kan vinde over Atlético Madrid, hvis de bare har 11 mand bag bolden. Mourinho gør bare, hvad der skal til for at vinde. Han ser på, hvem modstanderen er og indretter sig efter det

Mourinhos mandskab spiller 20.45 returopgør i London mod Atletico Madrid i Champions League-semifinalen.

Læs ekspertenes egen top 5 over historiens største Champions League-trænere her:

Sport og Spil Eksperternes dom: Mourinho ikke den største

0 kommentarer
Vis kommentarer