FCK-kamp flyttes

UEFA har givet ukrainsk klub besked på, at kampen mod FCK i Champions League skal flyttes til Kiev

Ståle Solbakken og FCK har udtrykt deres bekymring over at skulle flyve til til Dnepr i den østlige del af Ukraine, og det har UEFA tilsyneladende lyttet til. (Foto: Ernst van Norde)
Ståle Solbakken og FCK har udtrykt deres bekymring over at skulle flyve til til Dnepr i den østlige del af Ukraine, og det har UEFA tilsyneladende lyttet til. (Foto: Ernst van Norde)

Den ukrainske klub FC Dnipro Dnipropetrovsk oplyser på deres Twitter-konto, at kampen mod FC København i Champions Leagues 3. kvalifikationsrunde er blevet flyttet til hovedstaden Kiev.

Det er ifølge klubben UEFA, der har beordret kampen flyttet, efter at FC København har udtrykt bekymring over både udsigten til at skulle spille i den østlige del af Ukraine, få hundrede kilometer fra en regulær krigszone, og at skulle finde pålidelig transport ud og hjem.

Ifølge den ukrainske klub er kampen derfor nu flyttet til Det Olympiske Stadion i Kiev, hvor den efter planen fløjtes i gang onsdag 30. juli klokken 18.

Ukrainere før FCK-kamp: Hvad for en krig?

UEFA har endnu ikke meldt noget officielt ud, og i FC København har man heller ikke hørt noget fra fodboldforbundet endnu.

- Vi har endnu ikke fået besked fra UEFA, men det regner vi med at få inden klokken 18, hvor der så vidt jeg ved er deadline, lyder det fra klubbens pressechef, Christian Wolny.

Dnipropetrovsk ligger et par hundrede kilometer øst for Kiev, cirka 200 kilometer fra de områder i det østligste Ukraine, hvor der hersker borgerkrigslignende tilstande.

Også Shakhtar Donetsk har været tvunget til at flytte deres Champions League-kampe, til Lviv i det vestlige Ukraine, idet klubben ligger i et område kontrolleret af russiske seperatister.

FCK: Derfor er Ukraine-tur umulig  

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.