FCK-modstander på 1200 km omvej

- Vi er ikke enige, men vi accepterer, siger FC Dnipro's pressechef - klubben åbner ligaen i morgen med udekamp i den 'forkerte' ende af Ukraine

Ståle Solbakken og FCK kommer til at spille på et enormt stadion med meget få mennesker, når de møder FC Dnipro i Kiev. (Foto: Polfoto)
Ståle Solbakken og FCK kommer til at spille på et enormt stadion med meget få mennesker, når de møder FC Dnipro i Kiev. (Foto: Polfoto)

FCK's ukrainske modstandere er langt fra lykkelige - men de accepterer UEFA's beslutning om at flytte Champions League kval-kampen fra Dnipropetrovsk og 400 km vestpå til hovedstaden Kiev.

- Vi ville selvfølgelig foretrække at spille kampen på vores eget stadion, men nu har UEFA truffet den beslutning, og må acceptere den og gør ingen forsøg på at få den omstødt. Vi er uenige, men vi vil gøre, som de siger, og spille kampen i Kiev, siger klubbens pressechef Vadym Takhterin.

Se også: FCK-kaos - nu vil Pourie gerne spille  

Det kan blive noget af en tam forestilling, når FCK næste onsdag entrer det, der engang var verdens største vok-gryde: Det olympiske stadion i Kiev. Det store 1980-stadion blev renoveret op til EURO 2012 og kan nu rumme ca. 70.000 tilskuere mod 100.000 tidligere.

Den kapacitet bliver der dog næppe brug for...

- Kiev er 400 km fra Dnipropetrovsk, men vi regner med - og håber - at mange af vore fans vil følge os, selv om det det nu bliver lidt besværligt. Normalt ville vi have spillet for et udsolgt stadion med 30.000 fans indenfor på vores hjemmebane, men vi håber, vi får støtte, selv om kampen nu skial spilles et andet sted, siger Vadym Takhterin.

FCK forklarer, hvorfor det er umuligt at komme til Ukraine og spille fodbold (Foto: Anita Graversen/Polfoto) Champions League - 22. jul. 2014 - kl. 07:26 FCK: Derfor er Ukraine-tur umulig  

- Nogle vil rejse med, og så vil der også komme folk fra Kiev og støtte os mod FC København, fastslår pressechefen.

At situationen i Ukraine - specielt østpå - er stabilt ustabil, vidner klubbens opholdssted lige nu om.

FC Dnipro åbner den ukrainske superliga med et udebaneopgør mod Metalurg Donetsk fredag aften, men værterne har ligesom rivalerne fra Shakhtar Donetsk været tvunget til at flytte hjemmebanen 1200 km mod vest til Lviv nær den polske grænse.

Det var her, Danmark i 2012 spillede mod Portugal og Tyskland under EM-slutrunden.

- Det er for øjeblikket umuligt at spille kampe i Donetsk, siger Vadym Takhterin.

FC København har svært ved at komme til Champions League-udekampen i Ukraine (Foto: Polfoto) Champions League - 21. jul. 2014 - kl. 16:39 FCK-nødråb til UEFA: Vi kan ikke komme til Ukraine  

0 kommentarer
Vis kommentarer