Politiet i Aalborg: Vi er klar til kroatiske fans

Nordjyllands Politi er forberedt på, at der kan opstå ballade, når flere hundrede kroatiske fans kommer til byen for at følge AaB - Dinamo Zagreb

De kroatiske fans kan være en udfordring for omgivelserne. Her afbrænder de romerlys i en UEFA Cup-kamp mod Tottenham i 2008. (Foto: Topfoto)
De kroatiske fans kan være en udfordring for omgivelserne. Her afbrænder de romerlys i en UEFA Cup-kamp mod Tottenham i 2008. (Foto: Topfoto)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Champions League

Aalborg er blandt andet kendt for at have godt gang i "Gaden," men onsdag aften kan det få en lidt anden betydning, når fans fra kroatiske Dinamo Zagreb rykker ind i forbindelse med Champions League-kvalifikationskampen mellem AaB og det kroatiske hold.

TV: Blinket fra Zagreb, der lugtede af matchfixing

Det gæstende holds fans er berygtet for at skabe ballade både hjemme og ude og Dinamo Zagreb er flere gange blevet straffet for fansenes opførsel. Hos Nordjyllands Politi er man dog godt forberedt på de kroatiske fans.

Inden AaBs CL-gys: Dansk agent hjælper Zagreb

- Vi er helt opmærksomme på, at de kroatiske fans kan have en lidt anden tilgang til en fodboldkamp, end vi er vant til. Men vi er godt forberedte og har allerede spredt dækning rundt om i byen, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen til tipsbladet.dk

- Vi forventer omkring 300 fans fra Kroatien, og så er det jo den ubekendte faktor, der hedder herboende kroater, der jo kan tilgå kampen på lige fod med andre fra Danmark.

Kent Nielsen: Vi er ikke skræmte

Kent Nielsen: Vi er ikke skræmte - Vi ved, at kroaterne godt kan have en lidt kompleks fankultur, men vi føler os godt forberedt til at tage mod alle, både før, under og efter kampen. Vi forventer først, at der kan komme lidt mere at lave senere på dagen, men som sagt er vi klar, lyder det fra Poul Severinsen.

Dinamo Zagreb blev senest i 2013 straffet af UEFA, da det kroatiske mesterholds fans sang racistiske sange mod farvede spillere fra CS Fola Esch i kvalifikationen til Champions League. Ud over en bøde på 125.000 kroner måtte Dinamo Zagreb også lukke dele af deres fan-tribuner i forbindelse med den senere kvalifikationskamp mod Sheriff Tiraspol.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+