Dnipro-fans anklager FCK'ere: I var selv ude om det

FCKs fans får nu selv skylden for, at de blev overfaldet under Champions League-kampen

Dnipro-fans er trængt ind på FCKs afsnit (Foto: TV3 Sport)
Dnipro-fans er trængt ind på FCKs afsnit (Foto: TV3 Sport)

VED DU NOGET? VAR DU TIL STEDE? KENDER DU NOGEN? KONTAKT EKSTRA BLADET PÅ 1224@eb.dk ELLER SMS 1224

Hvad fik en stor flok ukrainske fodboldbøller til at gå amok, bryde ind på det ellers sikrede afsnit af tribunen, hvor FCKs fans stod og jagte dem som hunde? Ifølge en repræsentant for Dnipros fans, kan FCK-fansene selv have været med til at fremprovokere det voldsomme overfald.

For det var absurde scener, der udspillede sig kort inden starten på 2. halvleg af kampen mellem Dnipro Dnipropetrovsk og FC København i Champions League-kvalifikationskampen i Kiev. I forvejen var kampen rykket til Ukraines hovedstad af frygt for ballade i det uroplagede land, hvor pro-russiske seperatister har overtaget flere områder tæt på den russiske grænse.

Se klippet i toppen af artiklen: FCK-fans overfaldet

Og måske var det netop konflikten mellem det ukrainske og russiske, der fik det hele til at kamme over. Vlad, en repræsentant for Dnipros fans, fortalte til den tv stationen 2+2, der viste kampen, at de danske tilhængere selv startede det hele ved at vifte med et russisk flag.

- Jeg vil gerne undskylde for denne episode. Det var en eller anden form for provokation. De danske fans viste et flag fra et nabo-land, og det er derfor vi så balladen. Episoden var betændt på grund af politik, sagde Vlad til 2+2 ifølge engelske Daily Mail.

TV: Skandale i Kiev: FCK-fans jages som hunde

TV: Tilskuerne pryglet - men superresultat af FCK

VED DU NOGET? VAR DU TIL STEDE? KENDER DU NOGEN? KONTAKT EKSTRA BLADET PÅ 1224@eb.dk ELLER SMS 1224

Ukrainske hooligans jagter FCK-fans ind på banen, mens kontrollørerne ser til (Foto: AP)
Ukrainske hooligans jagter FCK-fans ind på banen, mens kontrollørerne ser til (Foto: AP)
 

Flygtede ned på banen
De omkring 30 danske tilhængere flygtede ned på løbebanen og videre hen mod spillertunnellen, da den store gruppe ukrainske hooligans kom væltende ind på det afsnit, der ellers burde være helt sikret. Flere af ukrainerne bar masker.

Til Ekstra Bladet fortalte en anonym FCK-tilhænger onsdag aften, at man pludselig bemærkede, at der var ved at blive organiseret noget rigtig skidt. Fredelige og neutrale fans af hjemmeholdet blev bedt om fjerne sig fra området, og pludselig regnede det med mønter, sten, flasker og andet kasteskyts.

Se klippet i toppen af artiklen: FCK-fans overfaldet

Vagterne, der skulle beskytte dem, fjernede sig også, så de havde fri adgang.

- Vagterne bag os, der skal beskytte os, trækker sig ud til siden, og så vælter det ellers ind med ca. 80 maskerede mænd, nogle med flasker og nogle med sten. De jagter vores folk ud over banden og ned på løbebanen og bombarderer dem med sten, flasker og hvad der ellers er tilbage af deres kasteskyts. Endnu to blev ramt her, en med en flaske, en anden med en sten, ingen dog alvorligt. De ser russiske flag, og en af vores drenge, der er fra Ukraine, fortæller, at de fleste af de folk, der kom ind, råbte til hinanden i russisk, og ikke ukrainsk.

Den anonyme FCK-fan var selv tidligere på dagen blevet overfaldet på hotellet, men havde venner på stadion, der fortalte om episoden.

TV: FCK-fan: Bøller havde russiske flag

Se Europakortet: Det her er de værste hooligans  

(Foto: TV3 Sport)
(Foto: TV3 Sport)

På banen gik det fint for FCK, der hentede 0-0 med hjem til Danmark (Foto: AP)
På banen gik det fint for FCK, der hentede 0-0 med hjem til Danmark (Foto: AP)
 

Rasende FCK-direktør
Kampen blev udsat 15 minutter af den engelske dommer Andre Marriner, indtil der kom styr på sagerne. Kampen endte med det for FCK glimrende resultat 0-0. Efter kampen var FCK-direktør Anders Hørsholt rasende over den manglende sikkerhed.

- Det, der skete, er totalt uacceptabelt, og det vil vi på ingen måde finde os i. Sikkerheden for vores medrejsende fans på sådan en tur skal være i orden, og det er jo netop derfor, man har opdelt stadion med et specielt og lukket afsnit, hvor udeholdets fans skal være, og hvor alle vores var samlet, som de skulle.

- Men når vi kan se, at de lokale ballademagere får mulighed for at komme fra hjemmeholdets afsnit og til udeholdets ved at gå direkte igennem den afspærring, der er, så har sikkerheden fejlet. Det må ikke være muligt at komme fra hjemmeholdets afsnit til udeholdets. Og ansvaret for det er hos arrangøren, sagde Hørsholt.

UEFA skal nu undersøge episoden, inden de kommer med deres dom over hjemmeholdets manglende sikkerhed. Der er returkamp onsdag i næste uge.

VED DU NOGET? VAR DU TIL STEDE? KENDER DU NOGEN? KONTAKT EKSTRA BLADET PÅ 1224@eb.dk ELLER SMS 1224

Stort overblik: Europas mest ekstreme højreorienterede

Vildt galleri: Brasilianske hooligans viser tatoveringer frem

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri