Annonce:
Annonce:

FCK i blank afvisning af flag-provokation

FCK afviser nu al snak om, at der skulle være medbragt russiske flag på stadion til kampen mod ukrainske Dnipro

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Blev FCK-fans overfaldet efter en provokation med russiske flag blandt de 30 medrejsende danske fans? Det mente den ukrainske fan-talsmand Vlad, der efter kampen fortalte til en ukrainsk tv-station, at det netop var derfor, at hooligans var stormet ind på udebane-afsnittet og forsøgt at overfalde de flygtende danskere.

- Jeg vil gerne undskylde for denne episode. Det var en eller anden form for provokation. De danske fans viste et flag fra et nabo-land, og det er derfor vi så balladen. Episoden var betændt på grund af politik, sagde Vlad til 2+2 ifølge engelske Daily Mail.

Men endnu har der ingen beviser været for den påstand. Hverken tv-billeder eller billeder fra kampen skulle indikere, at FCKs fans havde medbragt flag eller bannere med politiske budskaber.

Dnipro-fans anklager FCK'ere: I var selv ude om det

TV: Skandale i Kiev: FCK-fans jages som hunde  

Annonce:

FCK og FCKFC (fanklubbben, red.) har nu undersøgt den påstand til bunds og 'afviser derfor blankt' påstanden fra Dnipros påståede fan-repræsentant.

- For det første blev samtlige af de omkring 30 fans fra FCK visiteret af både FCK’s egne medrejsende sikkerhedsfolk ved indgangen til stadion, hvor samtlige bannere og flag blev tjekket. Det er FCK’s faste politik på både ude og hjemmebane, at der ikke må medbringes bannere eller flag der kan have eller sende politiske budskaber. Ingen russiske flag blev fundet af hverken FCK’s eller de ukrainske vagter ved den grundige visitering. Kun flag og bannere med dannebrog, FCK-logoer og støtte til eget hold og egen klub.

(Foto: TV3 Sport)
(Foto: TV3 Sport)
 

- For det andet overvågede både UEFA’s, de lokale myndigheders og FC Københavns sikkerhedsfolk konstant udebaneafsnittet under hele kampen, og ingen af disse så på noget tidspunkt et russisk flag blandt eller med F.C. Københavns medrejsende fans.

Annonce:

- For det tredje bakkes de to foregående punkter kraftigt op af, at der ikke er fremlagt en eneste form for dokumentation for, at der skulle have været medbragt og frembragt russiske flag i udebaneafsnittet i Kiev for at provokere og opildne de lokale tilskuere. Ingen billeder og ingen videooptagelser. På trods af, at kampen og tilskuerne var under konstant videoovervågning og mange fotos er blevet taget, lyder det i en pressemeddelelse fra FCK.

Klubben understreger samtidig, at selv hvis man havde medbragt et russisk flag, ville det ikke have undskyldt, at sikkerheden ikke var tilnærmelsesvis i orden.

- Det er en uacceptabel sikkerhedsbrist, lyder det.

TV: FCK-boss om Kiev-skandalen: Absurd

Se tv-klippet herunder eller i toppen af artiklen
 

 

Ballade i pausen
Hændelsen med de ukrainske hooligans skete i pausen af Champions League-kvalifikationskampen mellem Dnipro Dnipropetrovsk og FC København. Pludselig måtte de 30 medrejsende tilhængere flygte fra deres afsnit, da det væltede ind med folk, der tydeligt havde til hensyn at lave ballade. Flere bar maske og ifølge en FCK-fan blev der kastet med mønter og sten.

TV: FCK-fan: Bøller havde russiske flag

TV: Skandale i Kiev: FCK-fans jages som hunde  

Annonce:

Den engelske dommer Andre Marriner afbrød kampen i 15 minutter, indtil der kom styr på sagerne. Kampen endte 0-0, og dermed fik FCK et fint et udgangspunkt inden returopgøret i København på onsdag.

UEFA har endnu ikke meldt noget officielt ud, men ifølge tidligere generalsekretær i DBU og nuværende næstformand i UEFAs disciplinærudvalg, Jim Stjerne Hansen, går der formentlig et par uger, inden der kommer noget nyt i forhold til straf.

Derfor er UEFA tavs om angreb på FCK-fans

Se også klippet: FCK-fans i spillertunellen
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: