Holland hylder dansk kanonkugle: Mest værdifulde spiller

De hollandske medier skamroser Lasse Schöne, efter danskeren sikrede Ajax point mod PSG i Champions League

Lasse Schöne viste på ny klassen for Ajax, der fik 1-1 mod PSG. (Foto: AP)
Lasse Schöne viste på ny klassen for Ajax, der fik 1-1 mod PSG. (Foto: AP)

Såfremt Lasse Schöne holder af positiv omtale, kan danskeren med sindsro åbne de hollandske aviser denne torsdag.

I spalterne på disse kanter er Ajax-spilleren således gjort til helt, efter han sikrede sin klub det ene point i den svære åbning på Champions League-kampagnen mod Paris Saint-Germain.

Takket være en flot scoring på frispark et kvarter før tid formåede landsholdsspilleren at udligne til 1-1, og den bedrift kaster pæne ord af sig dagen derpå.

 

Hos velansete Voetbal International bruges overskriften 'Schönes kanonkugle sikrer Ajax point mod PSG', og den flotte omtale går igen i selve artiklen, hvor danskeren beskrives som den helt store redningsmand.

- Ajax vaklede indtil et kvarter før tid, men et fantastisk frispark af Lasse Schöne sørgede for, at hollænderne holdt sig på benene, lyder det.

- Tre minutter senere gentog Schöne næsten kunststykket, men denne gang formåede Sirigu (PSG-keeper, red.) at parere forsøget, omend han skulle bruge hjælp fra stolpen.

 

Paraderne falder til gengæld hos De Telegraaf, der også har fundet kassen med de pæne gloser frem, når det gælder bedømmelsen af Schöne.

På disse kanter lyder rubrikken 'Schöne knalder Ajax til uafgjort' med henvisning til den offensive profil, der med gårsdagens scoring har nettet fire gange for Ajax i sæsonen,

- Ajax havde det svært i lang tid under Champions League-kampen mod stjernerne fra PSG, men alligevel endte opgøret uafgjort 1-1, da Lasse Schöne scorede på et betagende frispark et kvarter før tid, skriver avisen.

Hos Algemeen Dagblad påskønnes landsholdsspillerens indsats ligeledes, og her hæfter man sig blandt andet ved Schönes alsidighed på banen, der medfører, at Ajax-træner Frank de Boer kan bruge ham på forskellige positioner i løbet af kampene.

Det var også tilfældet i onsdagens opgør, hvor en rokade mod slutningen af kampen gjorde Ajax mere farlige, og i sidste ende var det nok til point for den hollandske klub.

- Hvem andre end Schöne formåede at belønne Ajaxs genopstandelse. Klubbens mest værdifulde spiller fik efter 74 minutter lov at tage sæsonens hidtil vigtigste frispark og sendte bolden i nettet via Sirigus arm, lyder ordene.

Se også: Snydt i CL: Her er konge-målet, der aldrig blev dømt

Med resultatet fik Ajax og Schöne en kærkommen succesoplevelse efter en sæsonstart, der har budt på flere skuffelser i den hjemlige liga. Her har holdet allerede tabt to kampe ud af fem mulige, og weekendens forestående opgør mod Feyenoord er derfor ikke blevet mindre vigtigt.

Til dette møde er onsdagens danske helt dog tvivlsom, eftersom han pådrog sig en mindre skade i lysken under mødet med PSG.

Der var dansk succes, da Ajax leverede et lille comeback mod PSG. Lasse Schöne stod for udligningen til 1-1 på et formidabelt frispark. Se hugget her, hvor du også finder højdepunkter fra hele dysten, der havde deltagelse af fire danskere:

Se alle 20 mål fra gårsdagens Champions League-dyster i Ekstra Bladets Sports-TV-sektion, som du finder her

0 kommentarer
Vis kommentarer