Eriksen kan tage kæmpe spring: Nærmer sig CL-rekord

Christian Eriksen er nummer 9 på listen over danske spillere med flest CL-kampe, men Tottenham-stjernen kan tage et stort skridt frem, omend manden på førstepladsen bliver umulig at nå i denne sæson

Christian Eriksen og Tottenham røg ud af sidste sæsons Champions League efter nederlag til Juventus. Tirsdag indleder danskeren jagten på trofæet i denne sæson. Foto: Ritzau/Scanpix
Christian Eriksen og Tottenham røg ud af sidste sæsons Champions League efter nederlag til Juventus. Tirsdag indleder danskeren jagten på trofæet i denne sæson. Foto: Ritzau/Scanpix

Trods en alder på 26 år er landsholdsstjernen Christian Eriksen allerede godt på vej til at blive den danske spiller, der har optrådt flest gange i Champions League.

Allerede i denne sæson kan stjenen tage et ordentligt spring op ad listen, hvor han inden åbningen af gruppespillet er placeret på en 9. plads med 28 kampe i den fineste europæiske klubturnering.

Christian Eriksen er sammen med Dele Alli og Harry Kane Tottenhams stærkeste kort i offensiven. Foto: AP Sport og Spil Nu satser Eriksen alt

Hvis Eriksen får spilletid i alle Tottenhams seks gruppekampe kan danskeren således nå op på 34 kampe, og landsholdsspilleren kan dermed overhale flere prominente navne, der med undtagelse af Nicklas Bendtner alle har indstillet karrieren.

Rosenborg-angriberen er noteret for 33 kampe, men spillede senest Champions League-bold for tyske Wolfsburg tilbage i 2015-16-sæsonen.

Foruden Bendtner er de de tidligere landsholdsspillere Jan Heitnze, René Henriksen, Christian Poulsen, Dennis Rommedahl og Jesper Grønkjær, som Eriksen kan passere.

Det kræver dog avancement fra gruppen, hvis Eriksen skal indtage den samlede andenplads alene.

De 10 danske spillere med flest kampe i Champions League

1. Jon Dahl Tomasson, 42 kampe (Newcastle, Feyenoord, AC Milan)

2. Peter Schmeichel, 34 kampe (Manchester United, Sporting Lissabon)

3. Nicklas Bendtner, 33 kampe (Arsenal, Juventus, Wolfsburg)

4. Jan Heintze, 32 kampe (PSV Eindhoven, Leverkusen)

5. René Henriksen, 31 kampe (Panathinaikos)

5. Christian Poulsen, 31 kampe (Schalke 04, Sevilla, Juventus, Ajax)

7. Dennis Rommedahl, 29 kampe (PSV Eindhoven)

7. Jesper Grønkjær, 29 kampe (AaB, Ajax, Chelsea, FC København)

9. Christian Eriksen, 28 kampe (Ajax, Tottenham)

10. Daniel Jensen, 26 kampe (Heerenveen, Werder Bremen)

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Den plads indtages nemlig for nuværende af Peter Schmeichel, der har optrådt 34 gange i Champions League for engelske Manchester United og portugisiske Sporting Lissabon.

Tottenham skal i Gruppe B dyste med Inter, FC Barcelona og PSV Eindhoven om pladserne i ottendedelsfinalerne.

Det første møde i gruppespillet finder sted tirsdag aften, hvor den italienske deltager fra Milano er værter for mødet med London-mandskabet.

Her vil Eriksen dog mangle flere prominente holdkammerater på turen, eftersom flere af de faste startere på Premier League-holdet ikke er taget med på CL-udflugten.

Målmanden Hugo Lloris, forsvarsspillerne Toby Alderweireld og Kieran Trippier samt den offensive kreatør Delle Alli er alle blevet hjemme.

Se også: Se billederne her: Rasende Schmeichel skudt i sænk

Se også: Lyn-debut for storklub: Dansk stjerne blev advaret om modstanderen

FC Barcelonas offensiv er god - og dyr! Spørgsmålet er, om den er for dyr...? Foto: Gabriel Bouys/AFP Sport og Spil Sådan bliver du kongen af CL-manager: Her er fælderne og de gode køb

27 kommentarer
Vis kommentarer