Atlético bankede Barcelona ud i kulden

Barcelona kommer ikke til at forsvare Champions League-trofæet, da Atletico Madrid ekspederede catalonierne ud af kvartfinalen

Antoine Griezmann og Atletico kan juble over 2-0 sejren mod Barcelona. Foto AP
Antoine Griezmann og Atletico kan juble over 2-0 sejren mod Barcelona. Foto AP

Han gjorde det endnu engang ’El Cholo’. Skabte overraskelsen med sit mandskab og sendte FC Barcelona ud af Champions Leagues kvartfinale. Denne gang med en 2-0 sejr onsdag og en samlet 3-2 sejr mod de forsvarende Champions League-vindere.

Med sin kontante og kompakte spillestil snød Diego Simeone altså igen favoritterne fra Catalonien, der ikke kunne nedbryde Atleticos stålforsvar, da først Antoine Griezmann havde bragt madrilenerne i front i heksekedlen på Vicente Calderon.

Faktisk er Atletico Madrid og Diego Simeone det ene af kun tre hold, der nogensinde har formået at sende FC Barcelona ud af en Champions League-kvartfinale. De to andre hold er Paris Saint Germain, der gjorde det i 1994/95, og Juventus, der vandt over to kampe i sæsonen 2002/03. Men nu har Madrid-drengene og deres argentinske chef altså gjort det to gange.

Boldsikre Barca
Atletico Madrid forsøgte da også allerede fra første fløjt i den fantastiske lydkulisse på Vicente Calderon at presse Barcelona-mandskabet og skabe overraskelsen, men catalanerne afværgede det værste tryk ved i vanlig stil at køre bolden rundt i egne rækker.

Barcelona formåede dog ikke at omsætte overtaget i boldbesiddelse til chancer, selv om Luis Enrique rådede over fronttrioen Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar.

MSN var direkte usynlige det meste af kampen, og selv om Atletico Madrid ikke havde den lille runde til rådighed ret lang tid af gangen, var Diego Simeones mandskab mest interesseret i at skabe kampen – selv da Atletico var kommet i front og havde det resultat, man skulle bruge for avancement.

Det gav sig helt tydeligt til udtryk i statistikken fra første halvleg, da Barcelona havde haft bolden i 72 procent af tiden, mens catalanerne samtidig tabte skudstatistikken 1-4.

Dobbelt op på Griezmann
Barcelona fik åbnet mere op for sluserne i anden halvleg, da de spanske mestre og forsvarende Champions League-vindere var tvunget til at slippe håndbremsen. Men Atleticos defensiv formåede som så ofte før at lukke ned for scoringer, og Griezmann kunne endda i slutfasen cementere sejren ved at score til 2-0 på et korrekt dømt straffespark og dermed gøre sig til dobbelt målscorer.

Tingene kunne dog have set anderledes ud, hvis dommer Nicola Rizzoli havde fløjtet for straffespark til Barcelona i overtiden, da Gabi havde hånd på bolden i feltet. Det blev dog i stedet takseret til et frispark til forståelig stor utilfredshed hos udeholdets spillere.

Messi sendte bolden over mål på frisparket, og mere skabte Barca ikke. Dermed gør Diego Simeones tropper bysbørnene fra Real Madrid selskab i Champions League-semifinalen, hvor også Bayern München og Manchester City er at finde.

192 kommentarer
Vis kommentarer