Atlético videre efter straffedrama

Indskiftet målmandsreserve fik hovedrolle, da Atlético Madrid fortjent spillede sig til kvartfinalen i Champions League efter sejr i straffesparkskonkurrence over Leverkusen

Jubel blandt Atlético-spillerne, da 1-0-målet var en realitet. (Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza)
Jubel blandt Atlético-spillerne, da 1-0-målet var en realitet. (Foto: AP/Daniel Ochoa de Olza)

Der er også en plads til Atlético Madrid i dette års kvartfinaler i Champions League.

Det stod klart, efter at sidste års finalister med mindst mulig margin spillede sig videre mod Bayer Leverkusen.

Efter en 1-0-sejr i ordinær spilletid skulle der yderligere 30 minutters spil og en straffesparkskonkurrence til, før facit kunne skrives.

Og det faldt altså ud til fordel for spanierne, efter at Stefan Kiessling blæste tyskernes femte forsøg langt over.

Undervejs blev der blæst et par spark forbi målrammen, ligesom de to målmænd også fik reddet en hver.

Se også: Ét mål fra miraklet i Monaco

Mest opsigtsvækkende var det nok, at 22-årige Jan Oblak, der allerede efter 27 minutters spil måtte afløse en skadet Moyà i Atlético-målet, fik en positiv hovedrolle. Men sloveneren stod for presset, og han havde dermed en stor andel i, at Atlético fortjent gik videre.

For det var de tyske gæster, der kunne glæde sig over at have trukket den i 120 minutter uden vinder, mens hjemmeholdet med god grund kunne føle sig snydt.

Kampen igennem pressede Atlético på for at få det mål, der kunne sende dem videre.

1-0-målet efter 27 minutter var nok til at skabe balance i det samlede regnskab, men forsvarsspiller Mario Suárez' scoring, der gik ind via Ömer Topraks fod blev altså det eneste mål i regulært spil.

Se også: UEFA: Glem det, Zlatan!

Her ville Leverkusen ikke ret meget. Men det kunne de sådan set ikke lastes for med et godt udgangspunkt efter 1-0-sejren på Bay Arena. Den blev spillet hjem efter en underholdende kamp, hvor Leverkusen kyste de spanske gæster, der ellers normalt selv går hårdt til den.

Den indstilling var væk på Estadio Vicente Calderón, hvor en flok tamme tyskere ikke havde meget at byde på. De få afslutninger på det spanske mål skulle man vist være erklæret Leverkusen-fan for at se kvalitet i.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere