Balladen i storklub: Spillerne i mytteri

Ledelsen i SSC Napoli beordrede hele spillertruppen i træningslejr efter 1-1-skuffelsen mod RB Salzburg tirsdag. Men det skete bare ikke

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Champions League

- Vi går hjem. Så kan I tage i træningslejr.

Meldingen fra anfører Lorenzo Insigne til SSC Napolis øverste ledelse i skikkelse af præsident Aurelio De Laurentiis tirsdag aften var svær at misforstå.

Der var ingen spillere fra førsteholdstruppen, der skulle andet end hjem og i seng efter 1-1-kampen i Champions League mod Red Bull Salzburg.

Det blev besluttet på et hurtigt spillermøde i omklædningsrummet tirsdag aften efter kampen, erfarer Sky Sport Italia.

Baggrunden var, at De Laurentiis havde beordret spillerne i træningslejr op til kampen - og nu skulle de denondenlynemig afsted igen. Hele banden. En klassisk italiensk måde at reagere på, når resultaterne udebliver. Og det må man sige, at de gør for napolitanerne. Fire kampe i træk er det nu gået fra banen uden at vinde.

Vi bringer lige en rettelse. For det var faktisk ikke De Laurentiis selv, der fik meldingen fra Insigne efter spillerrådet. Det var hans søn. De Laurentiis var angiveligt smuttet allerede.

Og så kunne arvingen så ellers ringe til sin far og viderebringe den opsigtsvækkende besked.

Eddikesur
Med på vognen var i første omgang også cheftræner Carlo Ancelotti, der menes at være godt og grundigt på kant med De Laurentiis. Blandt andet som følge af dårlige resultater.

Den klokkeklare fiasko mod undermålerne fra Østrig gjorde ikke forholdet bedre.

Resultatet og skærmydslerne i korridorerne på San Paolo kom efter en uge, hvor truppen allerede havde været i træningslejr. Angiveligt rettede flere spillere henvendelse til deres advokater i forsøget på at undersøge, hvorvidt de kunne stilles til ansvar i forhold til deres kontrakt, hvis de nægtede at tage afsted.

Beslutningen gjorde ifølge Corriere dello Sport De Laurentiis stikstjernetosset.

Ancelotti, klubbens stoisk rolige manager med det fantastisk cv, der dog har en fortrinlig evne til at se knotten ud, selv når det går godt, var ikke bare knotten tirsdag aften. Han var direkte eddikesur. Nok mest over resultatet men så sandelig også over De Laurentiis' kommando.

Carlo Ancelotti på bænken til kampen mod Salzburg. Foto: Leonhard Föger/Reuters/Ritzau Scanpix
Carlo Ancelotti på bænken til kampen mod Salzburg. Foto: Leonhard Föger/Reuters/Ritzau Scanpix

Napoli-præsident Aurelio De Laurentiis. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix
Napoli-præsident Aurelio De Laurentiis. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix
 

Ancelotti skulle sammen med Fernando Llorente have udgjort Napolis duo på det obligatoriske pressemøde efter kampen. Men det blev der ikke noget af. Uden at lade nogen fra UEFA eller pressekorpset vide besked, udeblev d'herrer.

Ifølge fodboldjournalisten Tancredo Palmeri, der normalt synes godt underrettet om forholdene i italiensk fodbold, og som var på plads i Napoli, sagde Ancelottis tidligere holdkammerat i AC Milan, Alessandro Costacurta:

- Jeg har kendt Ancelotti i 33 år, og jeg har aldrig oplevet, at han ikke er mødt op til disse post-match interviews. Jeg har ingen forklaring, skal Costacurta have sagt.

Det er selvsamme Palmeri, der beretter i et tweet, at Ancelotti fik meddelelsen om De Laurentiis' træningslejr-planer over radioen.

- Ancelotti og Napolis spillere har AFVIST at gå i træningslejr i fem dage, som præsidenten ud af det blå har beordret over radioen! Jeg mindes ikke at have oplevet det på dette niveau på noget tidspunkt i fodboldens verden. Du må bare elske Serie A, skriver Palmeri.

Ancelotti fortjener succesen
Han kunne siden opdatere med følgende fra korridorerne på San Paolo:

- Præsidenten havde allerede forladt stadion. Truppen skulle efter kampen transporteres direkte i træningslejr i fem dage. Anfører Insigne gik på vegne af hele holdet til præsidentens søn og sagde: 'Vi tager hjem. Det kan du fortælle din far'.

I timerne derefter må Ancelotti have fået kontraordrer. Måske med en direkte trussel om en fyring. I hvert fald tog han og trænerstaben efterfølgende i træningslejr i Castel Volturno en halv times kørsel nord for Napoli.

Forholdet mellem spillere og træner er ellers ganske godt.

- Han forholder sig roligt og har forsøgt at tage presset af os i denne svære periode. Vi er taknemmelige over hans arbejde, og vi vil alle gerne præstere for hans skyld. Han hjælper os så meget, og han fortjener den succes.

- Vi må se fremad og tænke positivt. Vi har det hele i vores hænder, og vi er fast besluttede på at sikre det videre avancement i vores to sidste kampe, sagde Insigne til pressen efter kampen.

Lørdag skal spillerne i aktion igen - mod Genoa i Serie A.

Kritiseres fra alle sider: Chefen taler om Eriksen-krise

Utrolig statistik: Derfor flokkes mastodonter om 19-årige Erling

Flår bindet af anføreren

Mor sviner 10-årig dreng til: Nu går de til ministeren

Superligaen Indefra: Skønhedsdronning scorer Esbjerg-bomber

Se de unikke fotos: Derfor sælger tidligere FCK-boss

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+