Barcas guld straffer Real: Degraderes i Champions League

Barcelonas spanske mesterskab betyder, at Real Madrid ryger ud af første seedningslag i næste sæsons Champions League

Se Messis genialitet, der sikrer Barcelona mesterskabet (SNTV)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Champions League

Barcelona vandt i aftes det spanske mesterskab (se målet øverst over artiklen), og dermed må Real Madrid ligesom sidste sæson se hensat til andenpladsen.

I år gør andenpladsen imidlertid endnu mere ondt end tidligere.

UEFA har nemlig ændret i reglerne for seedningen til gruppespillet i Champions League.

Det betyder, at Real Madrid for første gang i fem år falder ud af øverste seedningslag, når der til efteråret skal trækkes lod til gruppespillet.

Tidligere har har seedningslagene været afgjort ud fra hvert hold koefficient, men UEFA har op til den kommende sæson ændret systemet, så det er mestrene i de syv lande med bedste koefficient, der vil udgøre seedningslag nummer et.

Magiske Messi sikrer Barça mesterskabet

TV: Messi jubler efter genialitet: La Liga er vores

Og da Barcelona i går sikrede sig mesterskabet, så har de dermed også sikret sig en plads i øverste seedningslag, mens Real Madrid for første gang siden 2010/2011 må ned i andet lag.

- Fodbold handler om at vinde. Jeg synes, at det er naturligt at give dem, der har vundet en turnering en speciel belønning som det her, sagde UEFAs generalsekretær Gianni Infantino i forbindelse med regelændringen.

Der er også gjort plads til at have Champions League-mestrene i øverste seedningslag, men da Barcelona og Juventus spiller i Champions League-finalen og allerede har sikret sig mesterskabet, så går den ottende plads i øverste seedningslag til mestrene fra nummer otte på listen. Dermed kommer de hollandske mestre fra PSV i øverste seedningslag.

Real Madrids placering i andet seedningslag betyder, at de kan komme i gruppe med klubber som Bayern München, Chelsea, Juventus eller Paris SG.

Ronaldo græd efter fiasko

Også andre storklubber må ned i andet lag. Klubber som Atletico Madrid, Manchester United, Porto og Arsenal må også herned, selvom de normalt seedes højest.

De enkelte seedningslag ligger endnu ikke helt på plads, men øverste seedningslag med de otte mestre ligger fast (Se faktaboksen).

Champions League-finalen 2015/2016 spilles 28. maj 2016 på San Siro i Milano.

Stakkels Casillas: Nu bliver han drillet for dette koks

ALLE Barcelonas spillere fik topkarakterer efter kampen i går:

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+