Annonce:
Annonce:

Barcelona kommer til Danmark

Danmarksmestrene fra HB Køge skal blandt andet et smut til Barcelona i Champions Leagues gruppespil

Cecilie Fløe sikrer HB Køge-sejr over FCN - se målet her.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

De danske mestre i kvindefodbold fra HB Køge skal i Champions Leagues gruppespil møde den forsvarende mester, FC Barcelona, samt Arsenal og Hoffenheim.

HB Køge er debutant i turneringen og var seedet i fjerde og sidste lag, hvorfor chancen for at trække store hold var anselig.

Det blev blandt andet sidste sæsons vinder fra FC Barcelona, som slog Pernille Harder og Chelsea med 4-0 i finalen.

Arsenal sluttede som nummer tre i Englands bedste række, Women's Super League, i sidste sæson. Samme placering opnåede Hoffenheim i Tysklands Frauen Bundesliga. Hoffenheim er også debutant i Champions League.

Artiklen fortsætter under billedet...

HB Køge har lagt fra land med seks sejre i seks kampe i den hjemlige liga, og nu venter Champions League-gruppespillet lige om hjørnet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
HB Køge har lagt fra land med seks sejre i seks kampe i den hjemlige liga, og nu venter Champions League-gruppespillet lige om hjørnet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
 

Englænderne har den danske landsholdsforsvarer Simone Boye Sørensen på holdet.

HB Køge skal spille seks kampe i gruppespillet. Første spillerunde afvikles 5.-6. oktober, og gruppespillet afsluttes 15.-16. december.

Knockoutfasen indledes til marts.

Annonce:

HB Køge kvalificerede sig til gruppespillet ved at sende tjekkiske Sparta Prag ud i den sidste kvalifikationsrunde.

Det danske mesterhold vandt udekampen med 1-0, og den føring kom ikke i fare, da hjemmekampen efterfølgende blev vundet 2-0.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) har til denne sæson ændret formatet for kvindernes Champions League. Således har der tidligere ikke været et gruppespil.

Samtidig er præmiepengene i turneringen firdoblet til 178 millioner kroner. Det betød, at HB Køge med pladsen i gruppespillet allerede sikrede sig tre millioner kroner.

Vinderen af turneringen kan se frem til at indkassere omkring ti millioner kroner samlet set.

Danmark havde også vicemestrene fra Brøndby med i kvalifikationen til Champions League, men Per Nielsens tropper røg ud til svenske Kristianstad.

Kristianstad nåede ikke frem til gruppespillet, hvor Sverige er repræsenteret ved BK Häcken. Island har også en deltager med i form af Breiðablik.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: